dimecres, 12 de juliol del 2017

3r congrés de l'Organització de Joves del Kurdistan Iranià
Es va celebrar a les zones alliberades per la guerrilla al Kurdistan iraquià entre el 6 i el 8 de juliol. Komelên Ciwanên Rojhilatê Kurdistanê (Consell de Joves del Kurdistan de l'Est, KCR)* va aplegar un centenar de delegats i delegades entre el 6 i el 8 de juliol. El congrés va dur com a lema 'Amb el lideratge de la revolució juvenil independent de l'Est'.

Rohat Rowar va dirigir el Comitè Organitzador que va presentar l'esdeveniment després d'un minut de silenci pels màrtirs de la causa kurda. Més tard, es va llegir les perspectives líder del PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan), Abdullah Ocalan pel que fa a la funció i el lideratge dels joves per a una societat i la llibertat de la dona lliure i democràtic.

A continuació, es va analitzar l'informe dels darrers 2 anys de treball i el treball de les associacions de joves de Rojhilat (Kurdistan iranià), a més, al Congrés, es va examinar la situació política i el progrés i la crisi a l'Orient Mitjà i el món.


Les presents van dir que el model del capitalisme està en crisi i van esmenar la declaració del congrés de la KCR que afirma:

"El camí cap a la redempció dels pobles i les societats d'aquestes crisis en l'Est, la font de la modernitat capitalista, i s'ha fet. No obstant això, pel que fa a tots els grups ètnics, cultures i creences límits. d'aquesta manera s'aixeca seves polítiques i plans de l'estat-nació i el capitalisme a ser inútil. "

Les associacions de joves de Rojhilat lluiten contra de la política de genocidi cultural, una política de genocidi, assassinat i de joventut perduda, duta a terme pel règim iranià. La crisi de la modernitat capitalista es pot afrontar amb el projecte de la Confederació Democràtica del líder kurd Abdullah Ocalan obert a tots els grups ètnics, cultures i creences. D'aquesta manera s'aixeca una resistència als plans de l'estat-nació i el capitalisme. Els joves tenen un paper central en aquesta tasca.

Cristina Torrent

* En llengua kurd komelên significa alhora organització, consell, club o societat.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada