dilluns, 17 de juliol del 2017

Els paramilitars xiïtes de PMU comencen a arabitzar zones kurdes de l'Iraq

 
Després de Saddam Hussein l'Estat Islàmic i després d'aquest una nova tempesta arabitzadora s'apropa a les terres del Kurdistan del Sud. Canvien els barrets però el protagonista és el mateix : l'imperialisme àrab que vol un Iraq mono ètnic, un Iraq que, ja de per se, és una quimera inventada en despatxos de Londres.

PMU, pólvora mal ubicada al bell mig de l'Iraq sunnita

El substitut de l'Estat Islàmic no està essent un govern central iraquià sinó bandes mafioses finançades per l'Iran amb més de 100.000 membres sovint fanatitzats en la superioritat ètnica àrab i el xiisme musulmà com a confessió. No en general, és cert, però no deixa de ser simptomàtic que el buit que està deixant l'IS no sigui omplert per un estat de dret sinó per paramilitars que ningú ha triat ni donat cap legitimitat.

Conegudes per les seves sigles en anglès, PMU (Unitats de Mobilització Popular), tot i que el nom real a la zona sigui Hashd al-Shaabi, fins a 60 formacions paramilitars han fet seu el terreny i aquest cap de setmana sis dels seus membres foren arrestats per una milícia cristiana per estar robant a un monestir. Els vídeos de tortures a presos sunnites a Mossul comencen a ser habituals. És la llavor, la millor, per a l'emergència d'un nou Estat Islàmic sunnita. Com les tortures d'Abu Graib i els maltractament a presos sunnites per part de les forces de Maliki va provocar l'aparició de l'IS. Estat Islàmic no va sortir del no res, va sortir de la humiliació dels sunnites a mans dels xiïtes. I hi tornen."La meitat de Tuz Khurmatu ja és en mans de Hashd"

Ara, a més els grups paramilitars xiïtes iraquians recolzats pel govern amenacen les zones kurdes disputades amb Bagdad a través d'una campanya d'arabització. Es tracta de zones kurdes arabitzades a sang i foc per Saddam Hussein amb colons àrabs. El president de la Junta General per a les Àrees Kurdes Exteriors de l'Administració de la Regió del Kurdistan, Nasraddin Sindi, ha dit a BasNews que Hashd al-Shaabi està augmentant contínuament el nombre de les seves forces  a les zones kurdes , augmentant la pressió sobre la població kurda i fins i tot els sunnites àrabs que són vistos com a enemics per Hashd que són grups estrangers d'aquella zona procedents de l'Iraq del Sud o, en molts casos, de l'Iran.

"A Tuz Khurmatu, per exemple, la meitat de la ciutat està sota el control d'Hashd al-Shaabi", va dir Sindi, assenyalant que diverses vegades van informar al govern iraquià sobre l'amenaça, però encara no s'ha vist cap mesura des de Bagdad. Els oficials fan una crida al Govern Regional del Kurdistan (KRG) per discutir el tema amb el govern federal de l'Iraq.


Sindi també va expressar la seva preocupació per la presència dels paramilitars xiïtes a les zones de Sinjar on estan estacionant-se després de desallotjar els militants de l'Estat Islàmic (IS), i va dir que el moviment amenaça el proper referèndum d'independència per cobrir les disputes de les zones kurds.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada