divendres, 21 de juliol del 2017

L'agència estatal de notícies turca filtra les suposades bases i contingents dels EUA i França al Nord de Síria

Anadolu és l'agència estatal de notícies turca finançada pel govern d'Erdogan. La informació que ha revelat, de ser certa, és secreta i sensible. "Aquesta informació exposa a riscos inútils les forces de la coalició (...) ens provoca inquietud que els responsables d'un aliat de l'OTAN posin en risc, voluntàriament, les nostres tropes difonent informació confidencial", ha dit Adrian Rankine-Galloway, com a portaveu del Pentàgon. Galloway ha dit que no saben qui pot haver filtrat informació fet que donaria credibilitat a la mateixa.


Segons Anadolu hi ha 200 militars dels EUA i 75 de l'estat francès al nord de la ciutat d'ar Raqqà, Síria, en una de les 10 bases, concretament la d'Ayn Issa. Dues d'elles, Rimelan i Harab Isk, disposen d'aeroports per a transport d'aviació. Seien aquestes, per exemple, les que van rebre els primers llibres escolars en llengua kurda, editats al veí Kurdistan de l'Iraq i que van arribar per avió. La d'Harab Isk era una base suposada però no se'n sabia l'emplaçament exacte. Es va establir després de la conquesta de la fàbrica de Lafarge, al sud de Kobanê, que va durar dos mesos. A la mateixa Kobanê hi hauria també una base.

Significativament tropes nord-americanes estan acantonades a 3 localitzacions al voltant de Manbij. El fet que l'Estat Islàmic hagi desaparegut d'aquell front i, en canvi, EUA tingui 5 de les 10 bases ñes significatiu. L'única amenaça en aquella zona és precisament la turca mitjançant el propi exèrcit d'Ankara i les seves tropes auxiliars locals que van ser evacuades principalment d'Alep i Idlib.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada