diumenge, 16 de juliol del 2017

6 partits minoritaris del Kurdistan turc expliciten de forma conjunta suport al referèndum d'independència del Kurdistan iraquiàSis partits kurds de Turquia han celebrat avui a Amed un taller per debatre sobre les perspectives de la independència de la regió del Kurdistan de l'Iraq. El Partit Democràtic del Kurdistan (KDP-Bakur), el Partit Democràtic del Kurdistan-Turquia (KDP-T), el Partit Socialista del Kurdistan (PSK), el Partit de la Llibertat del Kurdistan (Partiya Azadîya Kurdistan, PAK), el Partit de la Llibertat i el Socialisme (ÖSP) ) I el Moviment de la Llibertat (Tevgera Azadi).

Els grups minoritaris van expressar el seu suport a la decisió de la regió de celebrar un referèndum al setembre.

El líder del PAK, de centre-dreta, Mustafa Ozcelik, ha afirmat aKurdistan 24 que el seu partit vol sensibilitzar els kurds a Turquia sobre el procés que viuen els seus germans a l'Iraq. "En primer lloc, hem d'informar a la gent del nord. El sentiment sobre la condició d'estat ajudarà a reforçar la nostra consciència nacional".

El líder de KDP-T, Mehmet Emin Kardas, va argumentar que la secessió kurda d'Iraq contribuirà a l'estabilitat política a Turquia. Sertac Bucak, líder del PDK-T, va dir que la raó per la qual van organitzar l'esdeveniment era informar a la comunitat internacional que els kurds a Turquia donaven suport a la iniciativa de la independència de la Regió.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada