diumenge, 16 de juliol del 2017

Les SDF ja controlen un 35 % de Raqqà, la capital de l'Estat Islàmic a Síria

Les Forces Democràtiques Sirianes (SDF), han expulsat a l'Estat Islàmic (IS) del 35 per cent de la ciutat de Raqqà. L'agència iraniana Fars cita a Omar Holiri, un dels comandants de les SDF, afirmant que que els guerrers kurds van imposar el control del 35 per cent de la ciutat de Raqq. Avui fa 40 dies de lluita sense parar contra IS a la ciutat.

Avui mateix hi ha hagut combats a set districtes, a 40 graus de temperatura i les SDF han llençat una ofensiva militar sobre el barri de Yarmouk, a l'oest de la capital provincial. També han rescatat 450 civils. El combatents kurds van expulsar IS de la històrica ciutadella d'Haron al-Rashid i van aconseguir avançar 700 m en el veïnat cap al centre de la ciutat.

SDF va capturar al-Mazareh al nord del barri d'Al-Barid. Les forces kurds van ingressar al barri vell de Raqqa i van aconseguir el control de la meitat després d'arribar a l'antiga gran mesquita. Lluitadors de l'SDF van empènyer ISIL del 75 per cent de la Muralla Antiga de Raqqa i es van apropar als sitges de la ciutat.

Les forces dirigides pels kurds també van prendre el control sobre els pobles d'Ajil i Kasreh Mohammad Aqa, al sud de Raqqà, ja en direcció a Deir ez Zor. Reforços del Consell Militar de Manbij van incorporar-se ahir a la lluita per unir-se als seus camarades a la SDF. Es creu que uns 2.500 islamistes estan atrinxerats a la ciutat.
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada