divendres, 23 de juny del 2017

Turquia suprimirà l'ensenyament de la teoria de l'evolució de les escoles

El govern de R.T. Erdogan continua la seva campanya d'islamització i des-laïcització de la societat turca. Una vegada purgats tots els estrats de la república toca posar en marxa l'ambiciós pla del president islamista de l'AKP. Un dels sectors més afectats per les purgues stalinistes del president ha estat l'ensenyament amb 45.000 víctimes. Els nous càrrecs nomenats han mostrat, avui, el per què de la transformació.

Les noves autoritats consideren la teoria de l'evolució "debatible, controvertida i massa complicada pels estudiants". Això sí, ja s'han instal·lat mesquites a les 52 universitats turques. Alpaslan Durmuş, president del consell de l'ensenyament turc, ha definit l'actual ensenyament com a "massa euro-cèntric" i ha recordat que la teoria de l'evolució no és acceptada en gran part del Pròxim Orient car posa en dubte l'Alcorà. El mateix Alpaslan Durmuş va anunciar fa uns dies que les classes de religió setmanals es doblarien.
El propi Erdogan, educat en una escola clerical, va afirmar l'any 2012 quan encara no tenia el poder absolut que s'oposava a educar una "generació atea" i va afegir que "volem aixecar una joventut religiosa".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada