dimecres, 7 de juny del 2017

Crònica des de Raqqà: dues columnes han entrat a la ciutat

Dues columnes diferents van iniciar l'assalt a la ciutat el 6 de juny. Per l'est les unitats de les Yekîneyên Parastinê Yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) comandades per Klara Reqqa. L'objectiu va ser crear una via per penetrar al barri d'Al Mashalab. Es va aconseguir i durant la nit del 6 de juny han continuat els atacs. Les nostres companyes que sónn en aquest front ens expliquen: "Les YPJ dormim a uns 5 km dels front. És segur però ahir a la nit va ser impossible dormir perquè hi va haver molta activitat a la base. A més, els americans tenen l'artilleria instal·lada al nostre costat i el soroll és ensordidor. Un grup de nord-americans dorm al nostre costat.
La comandant Klara Reqqa dirigeix les unitats amb les que són les nostres companyes
Foto des del front d'avui


La primera línia avança amb l'ajuda de la coalició, que dispara des de la tercera amb artilleria principalment fuzes (argot militar de espoletes) i des d'helicòpters. La quarta línia controla els avions. La segona entra després, per netejar. És increïble estar en Raqa, mai ho haguéssim pensat quan estàvem a Kobanê. "

Al-Mashalab està controlada per les Forces Democràtiques sirianes (SDF). Els combats han durat unes 24 hores però amb prou feines queda resistència en aquest districte, el més oriental de la ciutat. Per arribar al centre, però, serà impossible avançar en línia recta. hi ha murs històrics que fortifiquen la part vella.

Les SDF han entrat per l'est i ja veuen el graner de la ciutat

Per l'oest encara no s'ha entrat a la ciutat pròpiament dita. Ahir es va conquistar el castell de Tell Harqalah, una fortificació de l'època romana. Avui les milícies kurdes han entrat en la pròpia Harqalah. Totes dues posicions formen part dels suburbis de Raqa. EL primer barri que sembla objectiu, per l'oest, és Sipahi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada