diumenge, 22 de juliol del 2018

Deu guàrdies islàmics iranians morts en un atac per sorpresa de la resistència

Almenys 10 guàrdies fronterers iranians han estat morts en una operació nocturna a terrenys muntanyosos de la regió del Kurdistan, segons els mitjans estatals iranians. Un grup rebel kurd, no identificat per l'agència iraniana, ha reclamat la responsabilitat de l'atac. Es tracta del
Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure del Kurdistan) i la seva ala militar Yekîneyên Rojhilata Kurdistan (YRK Unitats del Kurdistan de l'Est)
L'incident es va produir divendres a la nit, en un lloc de vigilància a la base Hamzeh Seyed al-Shohada al poble de Dari, segons l'agència de notícies Tasnim. Dari es troba fora de la ciutat kurda de Marivan (Mariwan), a uns 620 quilòmetres a 350 km a l'oest de Teheran.

L'informe també va esmentar que, durant els enfrontaments, diversos atacants que l'Iran anomena "contrarevolucionaris" van morir i altres van quedar ferits, però no van oferir més detalls. L'organització militar kurda ha afirmat que l'operatiu armat era la resposta a l'assassinat del seu militant Iqbal Muradi a mans d'agents secrets iranians infiltrats a l'Iraq aquesta setmana.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada