dissabte, 21 de juliol de 2018

Referèndum a Alemanya sobre una mesquita turca dedicada a una matança de cristians


Diumenge 22 de juliol la localitat de Kaufbeuren vota sobre la mesquita "Ulu Camii" anomenada així per la massacre cristiana dels otomans. La mesquita planificada per l'estat turc es troba ara en una fase de debat popular. Els ciutadans podran votar sobre si s'ha d'utilitzar o no una parcel·la pública de 5.000 metres quadrats per a la construcció. L'edifici religiós està finançat per l'infame Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği, coneguda a Alemanya com a DITIB. Es tracta de l'eina d'islamització on Erdogan està invertint gran part del seu pressupost.

El nom de l'antiga mesquita de Danziger Strasse causa irritacions. Es diu "Ulu Camii", que significa "La Gran Mesquita". Per descomptat, aquesta no és una descripció d'aquest edifici poc visible, que ni tan sols s'assembla a una mesquita, sinó que és una residència familiar multifamiliar. El lloc ja no és suficient per als mahometans turcs, per això volen alguna cosa més gran. Al capdavall, la comunitat creix constantment en el sentit de la proposta de jihad d'Erdogan :"tingueu cinc fills, no tres".

"Ulu Camii" té un significat extremadament amenaçant per als cristians: aquest nom commemora l'exitosa victòria de l'exèrcit otomà contra els cristians a Nicopolis del 25 al 28 de setembre de 1396 en el territori de la Bulgària actual. El sultà Bayezid que havia promès aixecar vint mesquites en agraïment a Al·là en cas de la seva victòria, va construir només una gran mesquita amb vint cúpules a la ciutat turca de Bursa i la va nomenar Ulu Camii. A Alemanya hi ha prop de vint mesquites de Diyanet, que tenen el nom d'aquest model. Per gran part de la població alemanya es tracta d'un escàndol, perquè després de la batalla, els otomans van cometre una massacre de cristians i es van executar fins a 3.000 presoners per satisfer la voluntat de venjar-se dels conqueridors islàmics.

Finalment Kaufbeuren va decidir per una majoria del 59,63 % rebutja la construcció de la mesquita turca dirigida per Diyanet. Del total 33.550 votants han participat 15.128 persones.


Per a saber-ne més:
- Informe sobre Diyanet del KurdisCat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada