dissabte, 21 de juliol del 2018

La policia turca ataca les commemoracions de record del 3r aniversari de l'atemptat de Suruç

La policia turca no ha permès una concentració de repulsa pel tercer aniversari de l'atemptat de Suruç (Prisûs en kurd). Considera que "no està permès per la governació". La gent, que portava una pancarta llegint "Justícia per Suruç, justícia per a tothom", cantava consignes quan van ser atacats per la policia amb gas lacrimògen. Els policies van arrossegar als manifestants a terra, van maltractar-los i van detenir més de 10 persones.

La diputada Musa Piroğlu també es va veure afectada per la violència policial quan va reaccionar davant la repressió. Es va impedir als periodistes que cobrien l'escena de fer el seu treball.
A Istanbul, els membres de la iniciativa Suruç Families i les organitzacions juvenils van ser atacades per la policia quan pretenien iniciar una marxa per recordar als 33 joves assassinats a la massacre de Suruç. La policia tampoc va permetre la reunió atacant la massa amb gasos lacrimògens i bales de goma. Moltes persones, incloent el reporter de l'ANF, Zeynep Kuray, van ser detingudes en la repressió que encara continua.

A la capital turca Ankara, un gran públic es va reunir a la plaça central de Sakarya per fer una declaració a la premsa per commemorar el tercer aniversari de la massacre.
El 20 de juliol de 2015 un islamista es va fer esclatar i va matar a 33 joves socialistes (Crònica KurdisCat)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada