dissabte, 7 de juliol del 2018

L'alcalde kurd de Siirt condemnat a 10 anys de presó per les seves idees

La Unió Europea continua regalant milions d'€ a Turquia per comprar el seu silenci davant els immigrants que esperen a les fronteres per entrar a Europa. D'aquesta manera la UE és còmplice i col·laboradora directa de la violació constant de drets humans. El darrer cas és el de Tuncer Bakırhan qui va ser elegit co-alcalde de Siirt a les eleccions locals del 30 de març de 2014. El 16 de novembre de 2016, va ser empresonat pel règim de l'islamista AKP, i el municipi de Siirt va ser usurpat pel règim islamista imperialista turc el 17 de novembre.

Fins a 111 anys, va demanar el fiscal del govern turc per "difondre propaganda" i "organitzar reunions il·legals i manifestacions". Els advocats de Bakırhan van dir que les acusacions dirigides al seu client no tenien fonament i eren il·legals i exigiren el seu alliberament. El tribunal, però, va condemnar l'alcalde a 10 anys de presó. L'advocat de Bakırhan, Mesut Beştaş, va dir que la decisió judicial era política.

Tuncer Bakırhan va visitar Catalunya el passat octubre de 2016 i es va reunir amb la presidenta del Parlament. Hores d'ara ambdós són empresonats per Turquia i Espanya respectivament

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada