dijous, 26 de juliol de 2018

PJAK: "l'Iran és la font central del terrorisme a tota la regió"

El co president del Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure del Kurdistan), Siamand Moini, ha afirmat a Associated Press que "l'Iran és la font central del terrorisme a tota la regió", però va subratllar que Teheran està ara a la defensiva.

"És cert que [Iran] vol mantenir la seva posició [regional], l'statu quo, però com i durant quant de temps no sabem. L'Iran està implementant ara una política especial per protegir la seva àrea d'influència mitjançant la interferència a Síria, l'Iraq, el Líban, molts països del Golf i Iemen. Han desplegat forces en aquestes àrees i són la font central de terrorisme a tota la regió. Per tant, l'Iran està en una situació defensiva .

El PJAK va matar deu membres del Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRGC) d'Iran la setmana passada. Un dipòsit de municions va esclatar en els enfrontaments, causant una sèrie de víctimes segons Fars News. El PJAK va llançar l'atac en represàlia per l'assassinat d'un dels seus membres a la província de Sulaymaniyya al Kurdistan iraquià.

"No volem llançar una guerra i no volem resoldre la qüestió kurda per la guerra. La nostra prioritat des del començament ha estat el diàleg i la democràcia per resoldre el problema del Kurdistan oriental (iranià). És cert que han hagut diverses batalles, no eren les primeres i no seran les últimes, fins i tot abans dels últims enfrontaments. Però les nostres forces, conegudes com a Yekîneyên Rojhilata Kurdistan (YRK), són de naturalesa defensiva, protegeixen als habitants del Kurdistan oriental i quan les nostres forces patrullen el Kurdistan oriental, poden xocar amb les forces iranianes. La nostra gent és la columna vertebral de la nostra lluita. I l'ajut de la nostra gent és el que ens permet estar presents aquí i això seguirà sent el cas. Ni l'Aràbia Saudita ni cap altre país han fet res per ajudar-nos".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada