dimecres, 25 de juliol del 2018

El President Carles Puigdemont es reuneix amb el periodista turc Can Dündar perseguit per Erdogan

El president Carles Puigdemont s'ha reunit avui amb Can Dündar segons ambdós han confirmat a les xarxes socials. Puigdemont és perseguit per l'anomenat "bloc del 155" format pels autoritaris PP, PSOE i C'anos. Dündar pel bloc islamisto-feixista de l'AKP d'Erdogan i el neofeixista MHP. El President català, ha dit que Dündar és "un defensor de la llibertat d'expressió i de premsa a Turquia, i arreu del món, també a Catalunya". El President que va guanyar les eleccions el darrer desembre no ha pogut ser investit per una decisió més que arbitrària dels tribunals inquisitorials espanyols. ha afirmat: "La llibertat hauria de ser una causa comuna de tots els demòcrates del món".

Dündar va demostrar que Turquia enviava armes als islamistes sirians i per això fou perseguit pels tribunals inquisitorials turcs. Va ser empresonat i víctima d'un intent d'assassinat. El propi Erdogan va declarar que "havia de pagar un alt preu". El periodista de Cumhurriyet va fugir a l'exili el juny de 2016 mentre era en llibertat provisional però Turquia ha retingut el passaport de la seva esposa i l'usa com a ostatge.

Dündar ha dit que era a Berlin "per parlar sobre l'erosió de la democràcia i la llibertat d'expressió a Europa. Tots els demòcrates necessiten mantenir la solidaritat per desafiar aquesta tendència contagiosa.". El periodista turc ha afirmat que era "honrat de trobar-se amb el President català. 0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada