dijous, 17 de gener del 2019

Human Rights Watch: "Erdogan és un autòcrata"


Recep Tayyip Erdoğan manté sota un constant atac els drets humans i la democràcia, va dir Kenneth Roth en la presentació de l'Informe mundial 2019 d'HRW. El sistema presidencial a Turquia que va entrar en vigor després de les eleccions de juny manca de controls i equilibris suficients contra l'abús del poder executiu, redueix considerablement els poders del parlament i consolida el control presidencial sobre la majoria de cites judicials, va dir HRW en el seu informe de Turquia 2019.

Líder mundial en periodistes a la presó


Turquia continua sent líder mundial a la presó de periodistes. En el moment de redactar l'informe: 175 periodistes i treballadors dels mitjans de comunicació es troben en detenció preventiva o sentència ferma. A aquests cal sumar centenars més en procés, però en llibertat, va dir HRW.

La legislació excepcional transformada en habitual

La nova legislació "antiterrorista", aprovada pel parlament a l'agost, conté moltes mesures semblants als poders extraordinaris concedits a les autoritats sota el domini d'emergència. A partir de juny, gairebé una cinquena part (48.924) de la població total a presó (246.426) eren acusats o condemnats per delictes polítics, segons dades estadístiques del Ministeri de Justícia, va dir HRW.

Dels 48.924, 34.241 es relacionaven amb el moviment musulmà Gülen, un grup religiós rival d'Erdogan i que el dèspota d'orquestrar el seu propi autocop d'estat. Fins a 10.286 presos són acusats de formar part de la resistència nacional kurda encapçalada pel Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada