dimecres, 30 de gener del 2019

Protestes a 8 ciutats del Nord d'Europa contra la venda d'armes a Turquia per part de Saab i Mercedes-Benz

Els manifestants es van reunir davant les oficines dels monopolis d'armes a Estocolm, Malmö, Linköping, Växjö, Helsingborg, Goteborg i Umeå el dilluns i van exigir el final de les vendes d'armes a l'estat turc. Els manifestants de la lluita contra la guerra van cantar "Cap suport per a Erdogan" i van mostrar pancartes que exigien el final de les vendes d'armes a Turquia i un boicot contra el país. Durant les protestes d'una hora, els activistes van retirar fullets que exposaven la veritat de les vendes d'armes a Turquia per part de Suècia.

Al mateix temps, es va celebrar una protesta a Munic, Alemanya davant la fàbrica de Mercedes-Benz. Els manifestants tenien pancartes amb noms de monopolis d'armes alemanyes que armaven Turquia i van condemnar les vendes d'armes. Els activistes van dir que l'equip venut per l'empresa és utilitzat per l'estat turc com a armes de guerra contra Síria i Rojava i va exigir el final de les vendes de vehicles a Turquia.

En la protesta al centre d'Estocolm davant les oficines de Saab, els manifestants van mostrar una pancarta que va llegir "Boicot a Turquia". La protesta va ser recolzada pels comitès de Rojava, els kurds i els activistes suecs contra la guerra.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada