dilluns, 7 de gener del 2019

Ja són 156 els presos kurds en vaga de fam indefinida

La vaga de fam de la co presidenta del DTK (Demokratik Toplum Kongresi, Congrés de la Societat Democràtica) i diputada de l'HDP (Halkların Demokratik Partisi, Partit Democràtic del Poble) Leyla Güven per denunciar i reclamar que es posi fi a l'aïllament imposat al líder del poble kurd Abdullah Ocalan continua el dia 61. Hores d'ara les vagues de fam s'han estès per gairebé totes les presons a més de Shengal, Maxmur i Estrasburg. Fins ara milers de presos kurds han participat en les vagues alternatives de fam.
A aquests s'hi han sumat les protestes més dures en forma de vagues indefinides i no alternatives. El seu nombre ha augmentat almenys a 156. Hi ha moltes presons que no es poden contactar, de manera que es calcula que el nombre real és molt més gran.

Segons un article de l'Agència Mesopotamia, la protesta indefinida i no alternativa iniciada per 35 detinguts a 9 presons el 16 de demebre. Tretze més presos van iniciar una vaga de fam indefinida i no alternativa a 4 presons el 17 de desembre i 5 detinguts es van unir a 1 presó el 24 de desembre, 65 presos a 15 presons el 26 de desembre, un presoner a 1 presó el 28 de desembre i 23 presoners a 7 presons el 5 de gener. La vaga de fam entre Leyla Güven el 8 de novembre.


Llistat de presos kurds en vaga de fam indefinida confirmats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada