dimecres, 16 de gener del 2019

Quinze morts, entre ells 4 nord-americans, en un atemptat a Manbij, ciutat cobdiciada per Turquia

Un atemptat contra les tropes nord-americanes a Síria ha causat almenys setze morts: dos soldats dels EUA, un agent d'intel·ligència nord-americà i un contractista del mateix origen i onze civils sirians. L'Observatori Sirià de Drets Humans xifrà en 8 els morts. El Consell Militar de Msnbij ha informat de quize defuncions. Tres persones més ferides molt greus. Erdogan, possible mà negra darrera l'acció terrorista, ho ha elevat a 20. L'atac s'ha produït a la ciutat de Manbij, controlada pel Consell militar de Manbij, membre de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF). Estava en poder d'Estat Islàmic fins que els Estats Units van ajudar les forces kurdes, que el van expulsar.

Però ha estat precisament Estat Islàmic el que s'ha atribuït l'acció protagonitzada per un extremista que duia un cinturó bomba i s'ha acostat a una patrulla militar nord-americana. Els fets han passat a la porta d'un restaurant. Es tracta de l'atemptat més mortífer que ha viscut l'exèrcit dels Estats Units des que es va desplegar sobre el terreny el 2015.

Els Estats Units tenen 2.000 efectius desplegats a Síria. Però el 19 de desembre el president Donald Trump va anunciar que els començaria a replegar. I ho justificava afirmant que havien derrotat Estat Islàmic. L'anunci de Trump va rebre moltes crítiques i fins i tot va forçar la dimissió del general James Mattis com a secretari de Defensa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada