dilluns, 7 de gener del 2019

Un nou terratrèmol sacseja KermanxahEls habitants de la província kurda iraniana van sortir als carrers amb por a les rèpliques del terratrèmol de magnitud 5,9. El terratrèmol va tenir lloc a les 16:42 del 6 de gener. L'epicentre es va localitzar a 23 quilòmetres a l'oest de la ciutat de Gilan-e Gharb a la província de Kermanshah (Kermaxah).

Els tremolors es van sentir tan lluny com les principals ciutats de la regió del Kurdistan iraquià i Bagdad. Sis persones van ser hospitalitzades. No hi ha, de moment, cap víctima mortal.
Precendents terribles


- El darrer terratrèmol major a la província va tenir lloc el 25 de novembre, amb almenys una persona morta i ferint 761 més.

- A l'agost es va produir un altre terratrèmol, que va provocar unaa mort i la lesió de més de 200 persones.

- A finals de juliol, un terratrèmol amb la mateixa força va impactar a la província deixant més de 150 víctimes. Un altre 5,1 a l'escala de Richter a l'abril va ferir almenys 38 segons els primers informes.

- El més greu, en els últims anys, va ser un tremolor de 7,3 al novembre de 2017 que abastava àrees senceres a la regió del Kurdistan i el Kurdistan iranià (Rojhilat); va provocar la mort de 630 kurds, ferides a més de 8.100 i va deixar desenes de persones sense llar.

Iran ha ignorat les víctimes

La deixadesa del govern clerical iranià ha provocat que, encara avui, centenars de persones no hagin rebut cap ajuda ni mèdica ni d'habitatge. Per tot plegat s'ha organitzat accions arreu per donar-los-hi suport. Entre elles el dinar solidari del proper 12 de gener a Barcelona.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada