dimecres, 26 de juliol del 2023

Conferència amb 600 delegats del Congrés Nacional del Kurdistan a Lausana advoca per la unitat nacional i la lluita comuna entre els kurds a quatre parts del Kurdistan

La conferència de dos dies sobre el 100è aniversari de la signatura del Tractat de Lausana es va celebrar els dies 22 i 23 de juliol amb discursos destacant la importància de la unitat nacional i la lluita comuna entre els kurds a quatre parts del Kurdistan. A més d'una marxa central amb 10.000 exiliats kurds, el Congrés Nacional del Kurdistan (KNK)s a Lausana per commemorar el 100 aniversari de la signatura del Tractat de Lausana sota el lideratge d'Anglaterra França, que va dividir el Kurdistan en quatre parts i va constituir la base dels atacs genocides contra els kurds el segle passat. La conferència a la qual assistiren 600 representants de partits polítics, organitzacions i institucions del Kurdistan té lloc sota el títol “La postura del poble del Kurdistan en el centenari del Tractat de Lausana”.

 Leggi di più »

diumenge, 23 de juliol del 2023

1a Conferència de Joves del PKK: Komalên Ciwan

La Coordinació Komalên Ciwan va anunciar ara al públic en un comunicat que el febrer de 2023 va celebrar la 1a Conferència amb el lema "Renovem-nos amb l'esperit apoista, guanyem la guerra de la llibertat". "Com a Moviment Juvenil Apocu, anunciem la primera Conferència de Joves del PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan) amb gran alegria i orgull", diu el comunicat.

La conferència va celebrar-se durant 9 dies amb la participació de 40 delegats d'arreu del Kurdistan que van denunciat el sistema d'aïllament absolut i de tortura psicològica a que està sotmés el fundador del partit Abdullah Öçalan (Rêber Apo)."En els darrers 8 anys hi ha hagut una gran guerra i una resistència increïble en aquesta regió. Cada any, cada dia i cada moment d'aquest procés va ser extraordinari. L'estat turc feixista, invasor i genocida ha posat en marxa una guerra de destrucció total sota el nom de "pla de precipitació" volia liquidar el PKK i massacrar el poble kurd. Ideològicament la dona democràtica i ecològica ha desenvolupat el paradigma llibertari i construït la perspectiva de la Modernitat Democràtica. Amb aquest canvi, el líder Apo va capgirar meravellosament dogmes mil·lenaris i va donar una nova llum a les esperances dels oprimits amb una intel·ligència sorprenent. La revolta de "Jin Jiyan Azadi" al Kurdistan oriental i a tot l'Iran va tornar a destacar clarament.

El sistema capitalista de la modernitat és un sistema antihumà. Cap moviment en la història de la humanitat ha estat tan brutal, immoral i despietat com la modernitat capitalista. Cap sistema ha desenvolupat una esclavitud tan profunda com ho va fer durant el govern de la modernitat capitalista. La vida ha estat traïda en el sistema capitalista de la modernitat. Els sentiments i els pensaments de la gent han estat enverinats, les dones han patit una caiguda terrible, els joves han entrat en oposició amb els seus personatges, la societat s'ha dividit sota gemecs. El resum d'aquest sistema de 500 anys d'antiguitat és el següent: Una plaga que va destruir tota la humanitat i la natura. La raó del caos i les crisis, el dolor i el sofriment, la fam, la divisió i el malestar a l'Orient Mitjà és el sistema de la modernitat capitalista i les seves principals potències imperialistes. En conseqüència, aquest sistema és el principal motiu de la desintegració del Kurdistan i la política de genocidi contra el poble kurd. El sistema capitalista de la modernitat és l'enemic dels kurds tant com l'enemic de la humanitat. El major obstacle per a la pau i la llibertat kurdes són les forces capitalistes.

L'estat turc, en el marc del concepte de genocidi, amb la col·laboració dels governs iraquià i sirià sota el lideratge de les forces internacionals, torna a atacar Rojava, Shengal i Maxmur amb totes les eines i mètodes de guerra especial i psicològica, volen liquidar aquestes zones, que van ser alliberades amb la lluita autonòmica i costosa pel paradigma autonòmic. La por més gran dels poders hegemònics, dels estats sobirans i dels traïdors de la modernitat capitalista; És la societat lliure i els espais lliures on es reviu el paradigma de Leader APO. Aquesta por és la base d'aquests atacs. En aquest context, la joventut de les regions alliberades hauria de liderar la construcció d'un sistema nacional democràtic i, sobre aquesta base, hauria d'abraçar els guanys de la lluita d'acord amb la Guerra Popular Revolucionària. La tasca més important de la direcció pràctica de l'estratègia de la Guerra Popular Revolucionària en cas de qualsevol guerra és desenvolupar les activitats de presència, organització i educació en tots els àmbits i preparar-se per a la guerra amb la perspectiva de "protegir la seva llar, barri, país".Leggi di più »

dissabte, 22 de juliol del 2023

Onada d'atacs de la "Iniciativa Jinen Tolhildêr"(Iniciativa de Dones Venjadores) entre d'altres a un gasoducte turc

La "Iniciativa Jinen Tolhildêr" kurda anuncia que van dur a terme operacions contra el règim turc i els feixistes a Istanbul, Ceyhan: Conducte de gas natural sabotejat a Ceyhan i 4 vehicles de luxe i 1 magatzem cremats a Büyükçekmece, Istanbul. 

El 17.07, les nostres unitats van incendiar 1 ferreteria pertanyent a feixistes turcs, 1 magatzem que contenia materials de construcció i 4 vehicles de luxe pertanyents al magatzem de Büyükçekmece, Istanbul.

El 18.07, a Adana-Ceyhan, on viuen els feixistes, les nostres unitats van dur a terme una acció contra el gasoducte de gas natural amb explosius fets a mà, i el gasoducte es va incendiar i va explotar. El 19.07, les nostres unitats van celebrar la revolució de Rojava amb focs artificials simultanis a les ciutats d'Antalya-Balıkesir-Aydin-Sakarya i Kocaeli.

 "El 19 de juliol, les nostres unitats van celebrar la revolució de Rojava (Kurdistan de Síria) amb focs artificials simultanis a les ciutats d'Antalya, Balıkesir, Aydin, Sakarya i Kocaeli.

 İnsiyatifa Jinên Tolhildêr (Iniciativa de Dones Venjadores) és un nou moviment clandestí aparegut aquest mes i es deconeix si té vincles amb HBDH, Mainada del Foc o Jinên Tîrêjên Rojê (Dones dels Raigs de Sol)


Precisament la milícia HBDH Arin Mirkan va trencar les finestres del mercat ŞOK d'Istanbul Sultanbeyli amb motiu de l'aniversari de la revolució de Rojava del 19 de juliol i va incendiar el mercat. En un comunicat afirma: "Som el Moviment Revolucionari Popular Unit. Lluitem per la llibertat i la felicitat del nostre poble treballador que ha viscut junts durant milers d'anys a Anatòlia i l'Orient Mitjà. Lluitem per la victòria de la revolució unida, la seva única via de salvació!

Cada revolució és la nostra festa. Cada revolució és un pas poderós cap a la llibertat dels nostres pobles. La revolució de Rojava, que ha crescut a un gran cost i segueix sobrevivent just al nostre costat, és nostra, com una revolució que inspira la lluita per la llibertat dels pobles de Turquia i l'Orient Mitjà, els dóna força i moral, i creix amb els crits de llibertat de les dones oprimides esclavitzades!"

Leggi di più »

divendres, 21 de juliol del 2023

El govern islamista de l'Iran arresta la professora iraniana i defensora dels drets humans, Leila Zafer

 

La professora iraniana i defensora dels drets humans, Leila Zafer, ha estat detinguda per les autoritats de l'estat iranià. El contingut del missatge, que va ser publicat per Leila Zafer en un dels seus comptes, diu: "No podem fer marxa enrere del camí que vam prendre. Vam oferir als màrtirs treure aquest vel i les famílies", i va afirmar: "No deixarem que la sang dels nostres màrtirs quedi a terra". La policia iraniana també va assaltar la casa de la germana de Leila i va confiscar l'equip tècnic de l'activista Leila Zafer.

Després de l'assassinat de la jove kurda, Jina Amini (22 anys), a mans de la "policia de la moral" de l'estat iranià, a mitjans de setembre de l'any passat, amb el pretext del seu incompliment de les condicions del hijab, va esclatar un aixecament popular a Rojhilat (Kurdistan oriental) i Iran, amb el lideratge de dones continuant fins ara, malgrat la supressió per part de l'estat iranià.

Leggi di più »

dimarts, 18 de juliol del 2023

La retenció d'aigua de l'Eufrates provoca una onada de malalties al Kurdistan siriàA la vora del riu Eufrates, al nord-est de Síria, els centres de salut reben diàriament centenars de casos de malalties derivades de la contaminació de l'aigua, que van començar a estendre's en abundància com a conseqüència de la contaminació de l'aigua del riu Eufrates i la seva transformació en pantans, mentre que l'estat d'ocupació turc continua apoderant-se de grans quantitats de la seva aigua.

El districte d'Al-Qanaya, situat a 30 quilòmetres a l'oest de la ciutat de Kobanê, a la riba oriental del riu Eufrates, depèn directament de l'aigua de l'Eufrates com a font de beure i de reg de les terres agrícoles.

El centre sanitari del districte rep, diàriament, de 6 a 8 casos d'intoxicació per aigua com a conseqüència de la contaminació de l'aigua del riu Eufrates.

No hi ha xarxes d'aigua potable a la zona del districte d'Al-Qanaya, on l'aigua dels pous de la zona és salada i no potable, per la qual cosa els veïns es veuen obligats a treure l'aigua de l'Eufrates amb camions cisterna i consumir-la per a ús potable i domèstic. .

No obstant això, en els últims anys, amb l'estat d'ocupació turc segrestant grans quantitats d'aigua de l'Eufrates dels territoris sirians, el contingut d'aigua del riu va disminuir, la qual cosa va provocar la seva transformació en pantans i augmentar la contaminació, que va afectar negativament la salut dels residents de les zones. adjacent al llit del riu.

Leggi di più »

diumenge, 16 de juliol del 2023

Primera condemna d'un kurd a Suècia per donar suport al PKK


A Suècia, un kurd va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per intentar recaptar fons per al PKK. És la primera vegada que una persona és condemnada en aquest país nòrdic en relació amb el finançament del moviment kurd.

Dijous, el Tribunal de Districte d'Estocolm va condemnar un kurd a quatre anys i mig de presó per intentar finançar el Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK). L'home també va ser condemnat a la prohibició d'entrar al territori.

Detingut al gener, l'home de 40 anys va ser acusat d'haver obligat un comerciant kurd a Estocolm a lliurar-li diners a punta de pistola. L'acusació es basava, entre altres coses, en la informació facilitada pels serveis d'intel·ligència alemany i francès.

És la primera vegada que una persona és condemnada a Suècia per haver intentat finançar el PKK. La sentència encara es pot recórrer davant un tribunal superior, va dir el president del tribunal en una roda de premsa.

La mesura es produeix en el context de la sol·licitud de Suècia per ser membre de l'OTAN, una petició que fins ara ha estat bloquejada per Turquia. Aquest últim acusa Estocolm de proporcionar un refugi per als "terroristes", un terme que designa principalment els partidaris del moviment d'alliberament kurd i els opositors al règim d'Erdogan. Recentment, Suècia ha endurit la seva legislació antiterrorista en resposta a les condicions establertes per Turquia per a l'aixecament del seu veto. L'abast ampliat de la llei permet ara la criminalització de totes les activitats que es podrien interpretar com a suport al PKK.

Leggi di più »

dimecres, 12 de juliol del 2023

El kurd Musa Ismaeli mor torturat per la policia iranianaSegons el Partit de la Llibertat del Kurdistan (PAK) Musa Ismaeli va morir sota la tortura de les forces de l'estat teocràtic iranià. Després de dos mesos de la detenció de Musa Ismaili, l'administració advertí la seva família que acudeixi a les oficines del govern per recollir el cos del seu fill el 8 de juliol.
Musa Ismael, de 35 anys, de Paswei Piranshar, va ser segrestat per les forces militars de 17 anys d'enguany, i la seva família va ser informada que ha estat executat. Aquest no és escenari habitual del procés judicial al Kurdistan oprimit, ni tan sols segons la llei dels jutges injustos. Ismaili va finir sota l'extrem dolor i la tortura dels islamistes de Teheran. "Mentre la sobirania de l'Iran continuï al Kurdistan, el cap i la dignitat del poble kurd sempre estaran en perill. Amb l'extensió de l'estat invasor persa sobre el nostre país, les nostres víctimes augmentaran i augmentaran. El camí cap a la salvació, la pau i la felicitat dels individus kurds i de tots els kurds en la trama del colonialisme i arribar a l'estat del Kurdistan i la independència. Dabba la sang de Moisès, un altre partidari de lluitar per la independència del Kurdistan."

Leggi di più »

dissabte, 8 de juliol del 2023

La guerrilla kurda HPG destrueix un sistema de radar militar de l'exèrcit turc

La guerrilla kurda ha destruït un sistema de radar militar que pertany a l'exèrcit turc. El radar de reconeixement d'artilleria es va instal·lar a Girê FM a la zona oest del front Zap, van dir les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG )a les Àrees de Defensa de Medya.

L'informe feia referència a dimarts i dimecres i contenia informació sobre altres tres accions de l'HPG i la guerrilla femenina Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star)contra les forces turques a la zona al voltant de FM Hill. En tots els atacs es van utilitzar armes mitjanes i pesades. Un intent d'avanç de l'exèrcit turc va ser aturat per l'artilleria guerrillera la tarda del 4 de juliol.

D'altra banda les Forces de Defensa del Poble (HPG) han publicat els noms de dos guerrillers que van morir en els atacs de l'estat turc a les zones de defensa de Medya al juny. Devrim Garzan (esquerra) era membre del comandament regional de l'HPG, mentre que Sîdar Amed (dreta) pertanyia a les unitats d'Avaşîn (regió kurda de l'Iraq9 i havia participat en l'ofensiva guerrillera "Falcons de les Zagros" (Pêngava Bazên Zagrosê) contra la invasió turca al Kurdistan del Sud. L'HPG va dir que eren representants desinteressats de la "militància apoista" i van expressar el seu condol als seus familiars i al públic kurd.


Leggi di più »

La periodista Nazila Maroofian detinguda després de realitzar una entrevista amb el pare de Mahsa AminiLa periodista Nazila Maroofian, que va ser detinguda després de realitzar una entrevista amb el pare de Mahsa Amini i acomiadada del seu càrrec enmig de la intensificació de la pressió sobre els treballadors dels mitjans de comunicació a l'Iran, ha estat detinguda. Maroofian es trobava entre diversos periodistes iranianes arrestats mentre cobrien la mort de Mahsa Amini el setembre de 2022. Més tard es va iniciar un cas judicial contra ella.

Dimarts 4 de juliol de 2023, Nazila Maroofian, que és originària de Saqqez però resideix a Teheran, va publicar una publicació a Twitter en què deia: "Els funcionaris del Ministeri d'Intel·ligència han escorcollat casa meva i han confiscat alguns dels meus dispositius digitals, inclosos el meu mòbil i el meu ordinador portàtil". Maroofian va ser detingut i condemnat a 2 anys de presó i 15 milions de tomans iranians per "produir propaganda contra l'estat" i "publicar mentides amb la intenció de pertorbar la ment pública".

Nazila Maroofian, estudiant de la Universitat Allameh Tabatabai de Teheran i periodista de Rouydad 24, va ser arrestada el 30 d'octubre de 2022 per ordre de la Fiscalia Revolucionària amb seu a la presó d'Evin a Teheran. Va ser arrestada per publicar les seves entrevistes amb el pare de Mahsa Amini al lloc web Event 24 a l'octubre i novembre de 2022. Va ser tancada a la sala 209 d'Evin. Finalment, va ser traslladada a la presó de Qarchak i al cap d'un temps la va alliberar sota una fiança de 6.000 milions de rials iranians. Abans de ser arrestada, Nazila Maroofian va escriure en una publicació a Twitter: "No em deixaran publicar la meva entrevista fa uns dies amb el pare de Mahsa Amini. Primer van trucar al meu pare a la ciutat... després em van trucar per dir-me que hi havia una ordre de detenció. Si el publiqueu, se us enviarà a Evin amb tals càrrecs!" Nazila Maroofian també va treballar com a periodista a Dideban-e Iran.

Segons el Comitè per a la Protecció dels Periodistes, una ONG de llibertat dels mitjans, les autoritats iranianes han detingut almenys 95 periodistes des del setembre de 2022, quan la mort sota custòdia de la policia moral de Mahsa Amini, de 22 anys, va provocar protestes a tot el país.

Leggi di più »

divendres, 7 de juliol del 2023

L'exèrcit ocupant iranià mata 2 milicians kurds


 "És amb gran tristesa que anunciem la pèrdua de dos membres, Adel Muhajir i Luqman Aji, que van ser martiritzats en un atac deliberat de la República Islàmica de l'Iran a KRI. El seu sacrifici per la llibertat mai s'oblidarà." ha afirmat el Partit Democràtic del Kurdistan Iranià (PDKI). Durant una visita a la zona de Halsho a la ciutat de Qaladze al Kurdistan del Sud, un grup afiliat a la República Islàmica de l'Iran va dur a terme un atac premeditat, dirigit a diversos membres del partit. "És amb profunda pena que transmetem la tràgica notícia de la pèrdua dels membres, Adel Muhajir (també conegut com Sarbaz) i Luqman Aji, que van ser martiritzats en aquest atroç atac."Leggi di più »