diumenge, 31 de desembre del 2017

Comunicat del PJAK: les protestes haurien de conduir a democratitzar tot l'Iran

El PJAK, Partit de la Vida Lliure del Kurdistan, integrat a la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK), ha fet públic un comunicat sobre les protestes que es van iniciar a l'Iran el 27 de desembre: 

"Els fets que estan succeint a l'Iran (...) haurien de conduir a una nova forma de democratitzar tot l'Iran. Com a PJAK, cridem a la participació en aquests esforços en nom de la llibertat de la nació kurda i tots els ciutadans iranians. 


Sabem molt bé que la causa i l'origen de tots els problemes són problemes polítics. Cap problema iranià es resoldrà a menys que s'arribi a una solució democràtica o es prenguin mecanismes de solució. Tots els canvis en la vida i en el terreny estan relacionats amb això. Qualsevol acció realitzada a l'Iran és justa."


Leggi di più »

Tres partidos kurdos de Irán se unen a las protestas populares de forma conjuntaEn una declaración conjunta, Partido Democrático de Irán (PDKI), Komala-Partido de los Trabajadores del Kurdistán y Komala-Partido del Kurdistán Iraní expresaron que han sido oprimidos por la República Islámica por "décadas" y que el gobierno es el verdadero instigador de estas protestas.

"La principal fuente de estas protestas es la crisis económica y la acumulación de problemas políticos y económicos en Irán, que es el resultado de décadas de gobierno de los opresores e instigadores de la crisis de la República Islámica. Estas protestas muestran la ira reprimida que emana de años de gobierno incompetente, corrupta, injusta y dictatorial que no da a las personas ninguna posibilidad de protesta civil".
Peshmerga del PDKI y de Komala juntos en el frente

Leggi di più »

Iran bloqueja totes les xarxes socials

Telegram, Instagram, Twitter... totes estan bloquejades des de fa unes hores. El govern de Teheran prova d'aturar les protestes que van iniciar-se el 27 de desembre. Al Lorestan hi hauria fins a sis víctimes mortals. La policia antidisturbis s'ha desplegat als centres urbans però les protestes són a nombrosos punts, inclosa la presó d'Evin on han estat duts desenes de protestants civils. A la Universitat de Teheran hi ha hagut enfrontaments amb les forces policials. Telegram ha respost dient que està orgullosa de ser el nexe entre la població que protesta i ha eliminat un perfil pro governamental amb 800.000 seguidors que feia crides a la violència contra els manifestants.


Leggi di più »

Missatge de cap d'any del PKK


El membre de la Comissió Executiva del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), Murat Karayılan, ha fet públic el missatge del partit per cap d'any. Murat Karayılan es va dirigir als yezidi:

Els yezidi: La regió serà redissenyada després de la guerra

"Esperem que la lluita del nostre poble es dirigeixi cap a una solució en aquest nou període. Si es mira en el context de les condicions que viu l'Orient Mitjà i el Kurdistan i l'estat de la lluita de la societat del Kurdistan, es pot dir que aquesta avança cap a la consecució dels resultats. La regió serà redissenyada després de la guerra. En aquest nou disseny, les polítiques de negació a la societat kurda no funcionaran com en el passat. La guerra dels kurds en contra de les bandes de l'Estat Islàmic i totes les ideologies regressives està davant nostre com un factor important. Per aquest motiu, el període actual és un procés important per als kurds i hi inclou oportunitats importants. Si la política kurda actua sobre les bases correctes, poden convertir les condicions actuals en èxit. La nostra esperança i la nostra fe són aquestes. Shengal no només preocupa els yezidi a Shengal, sinó tots els yezidi arreu. Shengal és important per a tots els yezidi. Si la gent s'uneix a Shengal, si es produeix una voluntat i una autonomia, si les persones yezidi poden governar-se, si tenen una força de defensa, això tindrà un impacte a tot Êzîdxan.

Què vol el PKK per als yezidi? Tots els yezidi haurien de saber-ho: El PKK vol que els Êzidîs s'uneixin, es converteixin en una força i es governin a Shengal. El PKK vol que tinguin els seus consells, escullin governadors per als ajuntaments i que tinguin autodefenses. Això vol el PKK. El PKK no va dir que vol tenir poder allí. El PKK no va dir: "Això és per a nosaltres". El que vol el PKK és un desig espiritual, és nacional i humà. El PKK vol que els yezidi no tornin a enfrontar-se a la realitat d'un genocidi, el PKK vol que tinguin una vida lliure i igual.


Resistència a les presons

El líder Apo resisteix a la masmorra. Els nostres amics a les presons resisteixen. La nostra gent resisteix la tirania als carrers del Kurdistan. Els atacs contra els kurds s'han tornat molt extensos. Com vostès saben, els co presidents de l'HDP, diputats i alcaldes estan sota arrest. La invasió estatal turca està implementant polítiques genocides al Kurdistan del Nord.

Erdogan es basa en el xovinisme

Intenten derrocar aquestes polítiques a altres parts del Kurdistan, Bashûr (sud), Rojava (oest) i Rojhilat (est). L'estat turc liderat per Tayyip Erdoğan construeix les seves polítiques sobre el sentiment anti kurd. S'alimenta de la vena xovinista a Turquia amb les polítiques anti kurds i es calcula per mantenir-se al poder sobre aquest xovinisme. D'una banda s'està veient el seu robatori, s'està exposant la tasca del nostre moviment i, de l'altra, deriva cap a la tirania. S'ha escudat, en tot, darrera de l'Estat d'emergència. Mentre continua amb el sentiment anti kurd, veu que els xovinistes estan amb ells i l'MHP està amb ells, així calculen que obtindran resultats. Aquest fet ha de ser vist per tots els kurds. Especialment els del sud han de veure això. Els kurds també d'altres parts. L'estat turc i l'AKP no són amics dels kurds.

La guerrilla i la gent han derrotat la invasió turca al Kurdistan enguany

La resistència de la nostra gent contra aquest feixisme continua. La guerra entre la guerrilla de la llibertat del Kurdistan i l'estat turc invasor ha continuat durant dos anys i mig. Insisteixen que estan aconseguint resultats, però això no és així. La guerrilla està aconseguint resultats. Aquest any s'acaba, quan es mira el resultat i l'equilibri d'aquest any, la invasió de Turquia ha estat derrotat. Han estat derrotats tant per la guerrilla com per la gent. Han estat derrotats en les seves polítiques per Rojava i el Sud. La invasió de Turquia no està en bon estat, mentre que la lluita per la llibertat kurd continua la seva marxa cap a l'èxit. En aquestes circumstàncies, si pot organitzar demà una nova estocada, podrà aconseguir resultats i èxits més importants. Amb aquesta esperança i fe, entrem en el nou any. Creiem que el nou any serà un gran any per a la lluita per la llibertat del Kurdistan i el poble del Kurdistan.

Leggi di più »

Erdogan: "Salveu els joves d'internet"

El president Recep Tayyip Erdoğan assegura que internet és una "addicció verinosa" i fa una crida a mestres i pares:  "Salveu els joves d'internet. És una amenaça per a nosaltres. Ens hem d'alçar per a combatre-la". Segons el polític islamista, que ha aplicat una censura global a Turquia i bloquejat diverses vegades les xarxes socials, entre elles els perfils de KurdisCat, inaccessibles a Turquia, "quan internet entre a casa, el verí és dins de les nostres cases". Paradoxalment el líder de l'AKP ha fet les declaracions al consell turc de recerca tecnològica i científica.


Leggi di più »

dissabte, 30 de desembre del 2017

Hallada otra macabra fosa común con 80 mujeres yezidi asesinadas por islamistas


Otra fosa común perteneciente a 80 mujeres Yezidî, que fueron asesinadas durante el ataque de Estado Islámico contra dicha comunidad religiosa kurda, se ha encontrado en Shengal. Como han pasado los últimos tres años desde que miles fueron asesinados durante el asalto, se ha encontrado otra fosa común de 80 mujeres Êzidi cerca del centro de la ciudad de Sinjar. El diputado iraquí yezidi, Hacî Kundur, ha anunciado la fosa común al público a través de la agencia de noticias Al-Ghad Press.

Leggi di più »

Moren 8 Voluntaris de les YPG a Deir ez Zor, Síria


Les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) han fet pública la mort de vuit dels seus Voluntaris a Deir ez Zor, Síria. Han mort en combat contra l'Estat Islàmic en al merc de l'ofensiva 'Tempesta de Jazira'. La milícia kurda també ha rescatat dos yezidi de les urpes dels islamistes. Les víctimes procedeixen de Rojava, Kurdistan sirià, o de Shaddadi i eren Fayad Fayad, Ibrahim Fouad Hamid, Khaled al-Ali, Ali Ahmed Mukhlef, Mohamed Jumah, Ali al-Ahmad, Hassan Abdul Rahman al-Daas (en aquest cas àrab d'Homs) i Moses Mohammed Kassad, tots ells àrabs i kurds.

Leggi di più »

Arrestada la co presidenta del sindicat de funcionaris turcs KESK

Aysun Gezen participava en una protesta de la Confederació de Sindicats de Funcionaris/es (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, KESK) a la capital turca. Va ser arrestada amb dos sindicalistes més i va ser emmanillada a l'esquena una mesura absolutament desproporcionada i que només s'aplica amb detinguts perillosos i violents.El KESK protestava contra la subcontractació laboral i la manca de garanties civils al mantenir-se, des del suposat cop d'estat, la llei especial OHAL d'emergència.

Leggi di più »

divendres, 29 de desembre del 2017

Protestes populars prenen els carrers iranians contra el govern teocràtic
Les protestes han arribat a la zona kurda de Rojhilat, en especial a Kermanshah. Les forces antidisturbis ja s'han desplegat a Kermanshah, Teheran i Tabriz. Són protestes purament populars convocades per les xarxes socials, en especial Telegram. L'enorme despesa militar iraniana (i el cost en vides humanes) està asfixiant l'economia local. Els mul·làs continuen amb la seva còmoda vida però les classes populars han sortit al carrer contra la inflació desbocada. El fet que el crit més corejat hagi estat "Mort a l'alça de preus" és molt significatiu. La inflació ha crescut un 9,9 % el darrer mes de desembre segons dades oficials de l'FMI. El "líder de la revolució islàmica", Alí Khamenei ha dit que aquestes xifres són "estadístiques sense base i mentides contra la revolució islàmica". La realitat, però, és diferent. Fa setmanes que diferents bancs iranians s'han declarat en banca rota. Els estalviadors han perdut els seus recursos bancaris que han estat invertits en guerres distants d'un delirant imperialisme xiïta que combat simultàniament a l'Iraq, Síria o Iemen i envia als iranians a morir en conflictes bens distants.

El 28 de desembre la població va marxar a Mashhad, segona població de l'Iran i situada a la zona persa. #Mashhad ha estat el HT dels protestants. La policia va carregar contra els manifestants amb canons d'aigua. A Teheran algunes dones van treure's l'odiat hijab i foren detingudes per mostrar els cabells. Els manifestants van reclamar la dimissió del clergue-president Hassan Rouhani.


Fotos 1 i 2 Kermanshah, via Hossein Abedini
Foto 3: Mashhad, via Center for Human Rights in IranLeggi di più »

Manifestació a Deir ez Zor contra els crims dels Assad

La marxa ha aplegat milers d'homes i dones, junts, i agafats de la mà. En la seva immensa majoria es tracta d'àrabs. Són els habitants del nord de Deir ez Zor que s'han manifestat contra les declaracions d'Assad afirmant que els defensors d'aquesta zona, les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) eren traïdores per acceptar ajuda exterior en la lluita contra l'Estat Islàmic. Curiosament el propi Assad va ser gairebé derrotat per l'oposició i ha sobreviscut a base de vendre's la part de Síria que controla a l'Iran i Rússia. Els i les manifestants han denunciat els crims d'Assad. El sistema de tortures a les presons, l'ús d'armes químiques i que els Assad han mort un 95 % dels civils a la guerra civil sirian. Segons SNHR ja són 480.000 les víctimes mortals en el conflicte. 

Leggi di più »

Acord armamentístic de 2.500 milions de $ entre Turquia i Rússia amb préstec inclòs

S'ha segellat avui i suposa que el país eslau subministrarà a la Turquia d'Erdogan el sistema de míssils S-400. Les quatre bateries de míssils poden arribar a 400 quilòmetres amb el llançament terra-aire. El negoci és rodó per a Moscou. Erdogan no tenia prou recursos per a fer la compra i ha endarrerit l'acord fins avui. Seran les pròpies finances russes les que deixaran un préstec als turcs pel que hauran de pagar interessos. Certament l'acord situa Turquia com un satèl·lit rus però al mateix temps permet a Erdogan comprar, literalment, els interessos russos a la zona de Rojava i Nord de Síria. Hores abans de l'acord Rússia va desdir-se de convidar a les converses de Sochi a representants del Nord de Síria.

Leggi di più »

dijous, 28 de desembre del 2017

Avui fa 6 anys de la matança de Roboski

El 28 de desembre de 2011 a les 21:37 dos F-16 turcs van bombardejar la zona de Roboski, a la frontera entre Turquia i l'Iraq. Sense cap provocació prèvia els avions es van situar sobre els civils kurds. Alguns venien de jugar un partit de futbol. Les bombes van matar 34 persones la majoria tenien menys de 25 anys i eren homes. (Veure foto adjunta).

Turquia va argumentar que una columna de les HPG (Forces de Defensa Popular) estaven creuant la frontera en aquell moment i els avions l'atacaven. Després va acusar les víctimes de ser contrabandistes. Certament duien mercaderies de contraband però no només no eren de les HPG sinó que pertanyien a famílies dels anomenats Guàrdies de Vila. Aquests esquadrons són milícies auxiliars que ajuden l'exèrcit turc.

L'origen de la informació fou un drone (avió no tripulat) dels EEUU que va informar Ankara d'una columna guerrillera en moviment però els propis nord-americans van demanar Turquia que calia confirmar-ho. El govern turc no en va fer cas i va enviar els avions contra els civils kurds bombardejant-los en plena nit impunement.

Els cossos van quedar estesos tota la nit fins que els familiars de pobles propers van arribar a la matinada. Alguns dels cossos eren tan cremats que no es van poder reconèixer. Turquia no va moure un sol dit i foren els propis familiars que amb bestiar van haver d'arrossegar-los fins als seus pobles.

Erdogan va assegurar que s'investigaria. Ja fa quatre anys. No hi ha hagut ni un sol moviment.

Aquest matí centenars de persones s'han concentrat a la població on s'ha realitzat un acte polític  del partit pro kurd HDP, on els familiars dels assassinats han mostrat els seus retrats.Leggi di più »

Les YPG conquereixen Sanida i maten 30 membres de l'Estat Islàmic

Les Unitats de combat, en el marc de la 'Tempesta de Jazira', ja en el seu 110è dia, van entrar ahir a  Sanida. Les YPG han encapçalat les columnes de les Syrian Democratic Forces (SDF) que avancen per la zona rural de Deir ez-Zor. Fins a 30 membres de l'slamic State han mort en els combats situats a 30 quilòmetres al nord-est d'al-Mayadeen.

Leggi di più »

El tribunal constitucional turc anul·la la prohibicions del govern contra la llibertat d'expressió

El tribunal es refereix expressament a la prohibició que el govern islamista conservador, AKP, va fer a les concentracions o manifestacions. Segons la llei 2911 aquestes havien d'acabar abans de que s'amagué el sol. L'esquerra nacionalista turca, CHP, va presentar un recurs que avui s'ha estimat completament. Segons el tribunal qualsevol marxa pot interferir en la vida diària però utilitzar aquest argument per prohibir-los és interferir en els drets i llibertats i no és una raó de pes.

Leggi di più »

dimecres, 27 de desembre del 2017

L'Iraq amplia la prohibició de vols al Kurdistan

La mesura escanya el Kurdistan del Sud. És un càstig per la celebració d'un referèndum democràtic sobre la independència que es va celebrar el 25 de setembre i on un 92 % va votar a favor. Es va començar a aplicar el 29 de setembre. La prohibició acabava el 29 de desembre però ara es prorrogarà fins el 28 de febrer. Tot plegat farà impossible la sortida ni entrada de mercaderies ni persones. Una asfíxia. 

Leggi di più »

El poble àrab de Tabqa respon a Assad : "On estaves quan ens decapitaven ?"

La població àrab de Tabqa s'ha aplegat avui per mostrar la seva repulsa i condemna a les afirmacions del dictador contra les Forces Democràtiques Sirianes (SDF). "Aquells que ens acusen de traïció haurien de mirar que han aportat al poble de Síria. Estaven callats i no van fer res mentre el jovent sirià era decapitat i tothom era esclafat en sang. Vam vessar la nostra sang per la llibertat del país, com poden ara anomenar-nos traïdors". Els concentrats han destacat que "tots som les SDF" en resposta als deliris del president que va col·locar el seu pare a la presidència...un pare que va arribar al poder mitjançant un cop d'estat el 1970.
Leggi di più »

L'exèrcit turc ataca un cementeri kurd i en profana les tombes

Els criminals turcs han atacat les tombes del cementiri de Yeniköy, a Bağlar. Fa només cinc dies militars turcs van profanar el cementiri de Garzan destruint-ne les 267 tombes de kurds que hi havia. Amb aquestes dues profanacions ja en són vuit els atacs terroristes turcs contra tombes kurdes en una política deliberada de genocidi i anorreament sense cap mena d'ètica humana.


Leggi di più »

dimarts, 26 de desembre del 2017

Hesen Qamişlo (Comandant d'YPG): "Les amenaces del règim d'Assad no ens aturaran"Hesen Qamişlo, és el Comandant de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) a la campanya 'Tempesta de Jazira' que "va començar el 9 de setembre i pretén alliberar la zona rural oriental de la ciutat de Deir ez-Zor dels mercenaris de l'Estat Isàmic, i la campanya continua fins ara. Sabem que aquestes àrees s'estenen des del districte d'Al-Shaddadi fins a Deir ez-Zor, és una àrea gran i és des d'on els centres de mercenaris de l'IS implementen els seus esquemes criminals contra Rojava i el Nord de Síria. Aquesta campanya s'acosta a la seva finalització ", afirma en referència a la Tempesta de Jazira.

"Els objectius són clars des del principi:

- alliberar les persones de la regió dels mercenaris de l'IS.

- Des del començament de la campanya, vam anunciar que el nostre objectiu és alliberar tota el part oriental de Deir ez-Zor a la frontera iraquiana-siriana, continuarem aquesta campanya fins a l'alliberament de tota la franja fronterera. "

"Som disposats a negociar amb totes les forces que combaten als mercenaris d'IS. Som en contacte amb molts d'ells, incloent-hi l'exèrcit iraquià. El nostre objectiu d'aquesta comunicació és protegir les nostres fronteres i restaurar la seguretat a les zones alliberades. També hem format un comandament operatiu conjunt amb les forces russes per combatre els mercenaris d'IS, ja que les forces russes estan dins de les forces que combaten els mercenaris d'IS.

Sobre els atacs recents de les forces del Baas*, Hassan va assenyalar que: "Les amenaces del règim baasista els últims temps, coincidint amb les declaracions del seu president al-Assad, van sorgir just amb el final dels mercenaris de l'IS que van ser derrotats per la resistència de les SDF. El règim vol, amb aquestes amenaces, cridar l'atenció per amagar les nostres victòries i intentar demostrar-se a si mateix que és encara fort i capaç. I que pot afrontar les nostres forces. Tot plegat no ens aturarà de cara a aconseguir els nostres objectius".
* Baas: Partit del Renaixement Àrab Socialista, a Síria liderat pel clan dels Assad, a l'Iraq pel dictador Saddam Hussein. D'ideologia autoritària així com imperialista àrab.  
Leggi di più »

dissabte, 23 de desembre del 2017

Noves detencions d'ecologistes kurds a Rojhilat, Iran

El règim autoritari xiïta va segrestar quatre civils kurds a Gilan-e Gharb, a la regió kurda de Kermanshah, el 19 de desembre. Han desaparegut i no se sap on paren. Els agents del règim van irrompre als habitatges kurds i se'ns van endur els quatre homes i efectes personals. Es tracta, segons Kurdistan Human Rights Network, de Mehdi Babaei, Ghafour Khosravi, Ismail Shokri and Farshad Rahmati. Van destacar en la defensa del medi ambient i en l'ajuda a les víctimes del terratrèmol de Kermanshah en el que Teheran va ignorar les víctimes socials i, en la majoria dels casos, les ha abandonat a la seva sort duent a terme una clara política de supremacisme on els perses són tractats de forma diferent a la minoria kurda.

Leggi di più »

Els paramilitars xiïtes d'Hashd es despleguen a la frontera entre l'Iraq i Síria i en controlen el pas de mercaderies

L'Iraq és un estat fallit. Tot i això s'entesta en no acceptar el resultat del referèndum d'independència del 25 de setembre al Kurdistan. Una mostra de la seva fallida és que el monopoli de la violència no és en mans de les forces de seguretat ans compartit amb grups mafiosos d'ideologia religiosa. Els xiïtes d'Hashd al-Shaabi, també coneguts com a Unitats de Mobilització Popular (PMU), s'han desplegat ara a la frontera iraquiana amb Síria va dir una comandant paramilitar el divendres. L'argument dels grups islamistes, incontrolats, és que les forces de seguretat iraquianes han rebut atacs des de territori sirià però aquest extrem no es va poder comprovar. Ni els propis xiïtes han sabut concretar qui hauria dut a terme l'atac.

El general de brigada Yahya Rasool va confirmar a Reuters el desplegament i va esmentar que era temporal i "molt normal" perquè era el deure (?) de la milícia xiïta de recolzar les tropes del govern. Les forces iraquianes del 9 de desembre van alliberar els últims franges de territori encara sota el control de l'Estat Islàmic al llarg de la frontera amb Síria i van aconseguir el desert occidental. Va marcar el final de la guerra contra el grup islamista, tres anys després que van fer-se amb un terç del territori de l'Iraq.

Leggi di più »

Turquia condemna la policia turca per treure-li un ull a un civil i l'agent a presó

Osman Akarsu Yılmaz, de 31 anys, va perdre l'ull per l'impacte d'una pilota de goma de la policia turca.  Protestava contra la direcció del Bursaspor, un club de la lliga turca.  Ara un tribunal ha determinat que la policia es va excedir i ha condemnat l'estat a pagar-li 83.000 €. L'escopeter ha estat condemnat a sis mesos i 20 dies de presó.

Leggi di più »

Las YPG rechazan un asalto sorpresa del IS en Jaras Sharki, Siria, con decenas de muertosLos combatientes de las Yekîneyên Parastinê Gel (Unidades de Defensa Popular, YPG) han frustrado los ataques de los mercenarios del Estado Islámico contra la aldea Jaras Sharki. Hoy sábado al alba, miembros del IS lanzaron un ataque contra la aldea Jaras Sharki, liberada por las Fuerzas Democráticas Sirias (SDF). Los combatientes de la Tormenta de Jazira se enfrentaron a ellos. Hubo fuertes enfrentamientos en las cercanías de la aldea.
Como resultado de estos enfrentamientos, 30 de los mercenarios del IS fueron asesinados, 2 vehículos de los mercenarios fueron destruidos y (SDF) incautó cantidades de armas y municiones.

Leggi di più »

YPG: "Hemos formado un mando operativo conjunto con las fuerzas rusas"Hesen Qamişlo, es el Comandante de las Yekîneyên Parastinê Gel (Unidades de Defensa Popular, YPG) a la campaña 'Tormenta de Yazira' que "comenzó el 9 de septiembre y pretende liberar la zona rural oriental de la ciudad de Deir ez-Zor de los mercenarios del Estado Islámico, y la campaña continúa hasta ahora. Sabemos que estas áreas se extienden desde el distrito de al Shaddadi hasta Deir ez-Zor, es un área grande y es desde donde los centros de mercenarios del IS implementan sus esquemas criminales contra Kurdistán sirio y el Norte de Siria. Esta campaña se acerca a su finalización ", afirma en referencia a la Tormenta de Yazira.

"Los objetivos son claros desde el principio:
- liberar a las personas de la región de los mercenarios del IS.
- Desde el comienzo de la campaña, anunciamos que nuestro objetivo es liberar toda el parte oriental de Deir ez-Zor en la frontera iraquí-siria, continuaremos esta campaña hasta la liberación de toda la franja fronteriza. "

"Estamos dispuestos a negociar con todas las fuerzas que combaten a los mercenarios de IS. Estamos en contacto con muchos de ellos, incluyendo el ejército iraquí. Nuestro objetivo de esta comunicación es proteger nuestras fronteras y restaurar la seguridad en las zonas liberadas. También hemos formado un mando operativo conjunto con las fuerzas rusas para combatir los mercenarios de IS, ya que las fuerzas rusas están dentro de las fuerzas que combaten los mercenarios de IS."

Sobre los ataques recientes de las fuerzas del Baas *, Hassan señaló que: "Las amenazas del régimen baasista los últimos tiempos, coincidiendo con las declaraciones de su presidente al Assad, surgieron justo con el final de los mercenarios de la IS que fueron derrotados por la resistencia de las SDF. el régimen quiere, con estas amenazas, llamar la atención para ocultar nuestras victorias e intentar demostrarse a sí mismo que es todavía fuerte y capaz. y que puede hacer frente a nuestras fuerzas. todo ello no nos detendrá de cara a conseguir nuestros objetivos ".

* Baas: Partido del Renacimiento Árabe Socialista, en Siria liderado por el clan de los Asad, en Irak por el dictador Saddam Hussein. De ideología autoritaria así como imperialista árabe.

Leggi di più »

Funeral per 3 Voluntaris del Consell Militar de Deir ez Zor/SDFEl Consell Militar de Deir ez Zor, milícia integrada a les Forces Democràtiques de Síria, SDF, ha enterrat avui tres Voluntaris caiguts a la campanya 'Tempesta de Jazira' (Pêngava Bagera Cizîrê). Els tres şehîd (caiguts) han mort en combat contra l'Estat Islàmic prop de Shaddadi/Şedadê. Ahmed Hebaş (Delil), Mohemed Sultan (Hûsam) i Abdul Reham (Ebd) han estat acomiadats a al-Hasakah.


Leggi di più »

divendres, 22 de desembre del 2017

42 Voluntaris d'incorporen a les YBŞ
Les Yekîneyên Berxwedana Şengalê (YBŞ, Unitats de Resistència de Şengal) es reforcen. Fins a 42 Voluntaris s'han graduat avui incorporant-se a la milícia dels kurds de confessió yezidi del Kurdistan iraquià. Els nous combatents han seguit cursos ideològics i militars per a defensar la població local de
Şengal i les rodalies de Sinjar. Els yezidi foren víctimes d'un horrible genocidi en mans dels fanàtics musulmans l'estiu de 2014 i fins ara hi ha unes 6.000 persones que continuen desaparegudes.

Leggi di più »

dijous, 21 de desembre del 2017

Campanya a Efrîn per a netejar els jaciments arqueològics


Sota el lema "En la seva seguretat, es troba la nostra supervivència", el govern de Rojava (Kurdistan sirià) ha impulsat un equip conjunt de la conselleria de Cultura i la Unió d'Educadors, Centre d'Estudis Estratègics de Rojava, els Departaments d'Antiguitats, Medi Ambient i Turisme, i l'administració local, Joventut i Esports, el Consell de Salut i la Mitja Lluna Roja Kurda (Heyva Sor). L'objectiu és netejar els jaciments arqueològics.

La campanya va començar al poble de Barad pertanyent al districte de Sherawa. Es tracta d'una campanya de neteja per preservar la santedat de la regió. Els pares per evitar la brutícia durant la visita. Una vegada netejats els jaciments els membres van cremar les escombraries. Rojava i el Nord de Síria han estat un lloc on han florit nombroses civilitzacions i escenari de fets històrics de màxima importancia.

Leggi di più »

Detinguda la co presidenta de l'HDP a Kadıköy

Kadıköy és la part més antiga de la ciutat de Constantinoble, anterior a la pròpia Bizanci. Actualment és el centre comercial i més poblat d'Istanbul, nom amb què els turcs van rebatejar Constantinoble després de conquerir-la al segle XV i substituir ètnicament la seva població autòctona bizantina de cultura grega i religió cristiana. Tal va ser la neteja que avui aquesta població és inexistent a la ciutat que durant més de mil anys fou la capital de l'imperi romà d'Orient o bizantí.

Gül Demir, vice presidenta de l' Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) ha estat detinguda per les forces d'Erdogan per "propaganda" i "promoure el crim". De fet li han confiscat només material polític fet que demostra que la seva persecució és política. De tota manera l'estat autoritari turc nega l'existència de presos polítics i afirma que ho són per saltar-se la llei.

Leggi di più »

dimecres, 20 de desembre del 2017

Detinguda a Turquia una altra periodista, i Europa calla com sempre

La coacció a periodistes és un puntal dels règims autoritaris que volen fer callar la població. Seda Taşkın n'ha estat la darrera víctima a Turquia. La periodista de Mezopotamia Ajansi ha estat segrestada a Muş per agents armats d'Erdogan. No se sap la seva situació actual.


Leggi di più »

Protestes socials al Kurdistan del Sud amb 5 morts i 80 ferits

Raniya ha estat l'epicentre des d'ahir de protestes. Situada al nord de Sulaymaniyya la població ha vist enfrontaments entre civils i les forces de seguretat. Ahir es va decretar el toc de queda, avui i demà s'han declarat festius i divendres i dissabte són festa habitualment. La població va cremar dues seus del partit d'esquerra Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK) i una més del Partit Democràtic del Kurdistan (PDK), una altra de Gorran i una de l'Unió Islàmica del Kurdistan (KIU). la policia ha assaltat la cadena kurda NRT. Les demandes de la població són:
- restitució de l'electricitat tallada al bell mig de l'hivern
- fi de la corrupció que afecta l'administració
- pagament dels salaris al funcionariat, format per un milió dues-centes mil persones, congelats des de fa mesos
El govern es troba en una situació interna molt delicada. El President del PDK actua com a tal sense haver estat re escollit i havent prorrogat el seu mandat per la situació de guerra, el parlament no es reuneix i no existeix una administració efectiva. Erbil, però, afirma que els problemes tenen la seva arrel en Bagdad que des de 2014 ha tallat la transferència de recursos a la regió autònoma del Kurdistan asfixiant-la. Si a això li afegim prop de dos milions de persones refugiades acollides pel Kurdistan i la fi dels recursos provinents del petroli de Kirkuk (Kerkûk) s'entén que l'economia kurda viu un moment crític. El 16 d'octubre el govern iraquià va envair la regió kurda de Kerkûk i, literalment, ha robat per les armes els recursos naturals que sostenien en gran part l'economia kurda. Barzani ha declarat que les protestes són "comprensibles" però ha demanat que siguin pacífiques.Leggi di più »