diumenge, 9 de gener del 2022

Elements turcs profanen les tombes de víctimes kurdes del conflicte

Les tombes de 6 guerrillers/es de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star), que van caure com a màrtirs en la batalla, i també de les víctimes dels atacs genocides de Turquia al Kurdistan del Nord el 2015, van ser atacades per persones desconegudes. Les famílies van visitar ahir el cementiri, situat al districte de Cizre de Şırnak, per conèixer la devastació de les tombes. Van informar que les làpides estaven trencades i es va excavar el sòl.

Hamşi Çağlı, mare d'Osman Çağlı, que va ser assassinat a Cizre el 2015, va dir: "Vam visitar el cementiri ahir per veure que les seves làpides havien estat trencades. Com es pot molestar mai els morts? Van matar els nostres fills, i ara estan trencant les seves làpides. Això és un insult per a nosaltres".

Şemsiye Levent, mare de Mehmet Emin Levent, que també va ser assassinat a Cizre i la tomba del qual va ser devastada, va dir: "Aquesta gent no pot ser musulmana. No queden ni drets ni lleis. Les tombes dels nostres fills són atacades com si matar-los no fos suficient. Deixeu-los devastar les nostres tombes, les tornarem a construir".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada