dimecres, 31 de gener del 2018

L'ONU xifra en 15.000 els desplaçats a Efrîn

Mentre Turquia manté l'equívoc de que els seus atacs terroristes només afecten a les milícies d'autodefensa l'ONU ha xifrat en 15.000 les persones desplaçades. Els civils viuen en condicions terribles i la manca d'aigua és ostensible. S'amaguen en edificis en runes o a mig acabar. El problema dels 20.000 refugiats del Camp Rubar s'afegeix. Efrîn va acollir desenes de milers de refugiats que van escapar de les zones sota control de l'oposició islamista, com Idlib, o del salvatgisme del règim d'Assad. La inflació dels preus és un problema afegit a Efrîn on béns bàsics són ara mateix escassos pel triple bloqueig de Turquia, l'oposició islamista del sud i est i el règim al sud.

Leggi di più »

L'Estat Turc reivindica l'assassinat de 712 kurds en deu dies


Les forces invasores turques a Efrîn, Síria, actuen amb impunitat davant la sorprenent incapacitat del govern sirià i la complicitat dels EUA i Rússia. Segons els invasors han mort 712 kurds de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). Es calcula que la milícia d'autodefensa consta de 8.000 Voluntaris a Efrîn. Només ahir, segons Ankara, els seus atacs terroristes van assassinar 63 persones. Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) redueix a 85 els assassinats a mans de les hordes d'Erdogan. No ha donat dades de les baixes turques. La Mitja Lluna Roja Kurda, Heyva Sor a Kurdistan, que treballa sobre el terreny en el rescat de víctimes ha quantificat en 63 els assassinats pels atemptats turcs. Entre el 20 i el 29 de gener, segons HSK, hi ha hagut 163 civils ferits.

Erdogan no reconeix les víctimes civils i considera que tots els morts són milicians quan es ben bé al contrari. Els bombardeigs massius turcs a Jindires, Bilbil o Reco han tingut com a víctima principal el civil. En qualsevol cas tampoc seria excusa si els morts fossin milicians doncs són civils organitzats per auto defensar-se davant la inoperància del govern sirià i, a més, s'estan defensant d'una invasió sense cap justificació ni provocació prèvia. Tots els morts en atacs terroristes turcs a Efrîn, al capdavall, són civils.


Leggi di più »

dimarts, 30 de gener del 2018

Concentració a València per Efrîn

La concentració du com a lema 'De València a Efrîn, solidaritat amb el poble kurd!' i s'iniciarà a les set de la vesprada al consolat turc (Passeig de Russafa) de València. L'acció posarà de manifest el suport solidari al poble kurd davant els atacs armats que està patint des de fa anys, tant per part de l’IS com de l’exèrcit i la policia turcs. La concentració, serà així mateix un recolzament a l’experiència kurda de construcció d’una societat basada en comunitats autogestionàries, lliures i federalistes.

Leggi di più »

dilluns, 29 de gener del 2018

El principal partit de l'oposició denuncia que a Turquia els jutges reben ordres del govern fet que inhabilita la democràcia


El sistema judicial de Turquia ha estat assumit per l'autoritat política, ha afirmat el líder de l'oposició principal del Partit Popular Republicà (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, al·legant que els membres del poder judicial "reben ordres" per part del govern del Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP).

"No hi ha justícia a Turquia, ningú no s'atreveix a parlar de la justícia", va dir Kılıçdaroğlu el 28 de gener, dirigint-se a la convenció de l'organització juvenil del seu partit a Ankara. "El poder judicial s'ha rendit a l'autoritat política. El poder judicial no pren decisions en línia amb l'estat de dret i la consciència. Esperen una instrucció del palau [presidencial] per determinar quin tipus de decisions han de fer. Conec els advocats que influeixen [en el procés judicial]. Aviat revelarem els seus noms. Sabem molt bé quins advocats van acudir com a representants de qui ".

Criticant la situació actual de la democràcia a Turquia, Kılıçdaroğlu va dir que no hi pot haver democràcia en un país on "els acadèmics són acomiadats, els periodistes i els legisladors estan empresonats i no hi ha igualtat de gènere. Avui cadascú de nosaltres ha de lluitar contra la lluita per la democràcia i defensar els drets humans. Hem de defensar la república fins al final ", va afegir, demanant a la joventut del partit que" lluiti contra els que han traït les revolucions de la república i la democràcia, i s'interposen com lleons ".

"Vostès són els amos i guardians de la república", va afegir, citant el que va cridar el discurs de Bursa, del fundador del modern turc l'ultra imperialista Mustafa Kemal Atatürk. "Adoptem revolucions republicanes. Si sents que hi ha accions o moviments que puguin afeblir-los, no ho deixaràs a la policia, l'exèrcit o el poder judicial; hauràs d'anar a protegir els teus propis drets amb les mans, les pedres, els pals o els braços, el que tingueu ", va dir Kılıçdaroğlu, afegint que" és el dret a resistir a la joventut turca ".

Al dir que gairebé la meitat de la població de Turquia té menys de 30 anys i la majoria de la jove generació experimenta desesperança, Kılıçdaroğlu va dir que "la lluita no és fàcil. Si la lluita és contra el règim del diktat, la lluita és encara més difícil. La lluita contra l'opressió no és fàcil. Totes les lluites tenen un un preu. Els farem pagar aquest preu."

Leggi di più »

diumenge, 28 de gener del 2018

L'aviació turca destrueix el temple hittita d'Ain Dara

Va resistir els exèrcits grecs d'Alexandre Magne, els perses, els romans, bizantins, àrabs, fins i tot les hordes turques arribades d'Àsia Central com a invasors dos mil anys després de ser construït, però no ha resistit l'odi d'Erdogan. Avions turcs han destruït aquesta nit el temple en un 60 %. Una "catàstrofe similar a la de Palmira". Palmira, però va sobreviure a grans trets i els seus destructors eren membres d'Estat Islàmic. Erdogan, en canvi, té carta blanca. Amb Rússia per ser la porta d'entrada del gas eslau evitant Ucraïna, amb els EUA per ser la seva pota de l'OTAN al Pròxim Orient, amb l'Iran i Àssad per ser aliats contra el Kurdistan i amb la Unió Europea per ser el dic que evita l'entrada de dos milions de persones a Europa.

Ain Dara tenia uns 3.000 anys i era obra de la cultura aramea sobre una edificació hittita de l'any 1.300 abans de Crist modificada posteriorment amb lleons de basalt i dedicat a la deesa femenina Ishtar. L'atac, amb una zona despoblada té un clar interès: esborrar tot traç de cultura anterior a l'arribada de l'islam i els invasors turcs.


Leggi di più »

Les YPG maten un líder militar opositor pro turc en un operatiu anti terrorista

Era comandant de la Legió Sham, Faylaq al Sham, aliança d'una vintena de faccions islamistes que segueixen la línia dels Germans Musulmans a Síria. La legió fou fundada el març de 2014 per grups islamistes sunnites satèl·lits de Turquia que, de fet, la finança. Mehmud El Damis 'Abu Raka' era un dels seus dirigents en l'ofensiva terrorista pro turca i fou abatut per les tropes kurdes en un operatiu anti terrorista. 

Leggi di più »

Una miliciana de les YPJ es suïcida per destruir un tanc turc a Hammam (Efrîn)

Zluk Hamo 'Avista Khaboor' es va sacrificar en un atac contra un tanc turc que avançava sobre el poble d'Hammam, al districte de Jindires. La miliciana de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ), de 20 anys, era originaria del poble de Bilia, al districte de Bilbil del cantó d'Efrîn. S'havia incorporat a les forces d'autodefensa el 2014. Arran de la seva acció les forces turques es van retirar d'Hammam.Leggi di più »

dissabte, 27 de gener del 2018

Balanç actualitzat de les SDF dels atacs terroristes turcs amb 405 morts

El Comandament Central de les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) h a publicat una declaració sobre els enfrontaments en curs amb l'exèrcit turc. En el mateix comunica que en els últims set dies van morir 308 soldats i mercenaris turcs, inclosos quatre oficials i un líder de les bandes pro turques. Van morir 54 civils i 134 van resultar ferits pels atacs terroristes de l'exèrcit turc. Finalment 43 combatents de l'SDF van perdre la vida durant els enfrontaments.

"Les nostres forces compleixen els seus deures heroicament contra els brutals atacs de l'estat turc i defensen el poble d'Afrin contra la invasió turca i els atacs del Front Al-Nusra". Nusra actualment anomenat HTS és l'antiga Al Qaeda a Síria.

SDF va dir que malgrat tenir avantatges tecnològics, armes de l'OTAN i tancs alemanys (models Leopard), l'exèrcit turc no podia avançar contra els combatents de l'SDF i va patir grans pèrdues.

El balanç de l'atac turc contra Efrîn, Manbij i Kobanê publicat per SDF és el següent:

Cantó Efrîn

1. 699 atacs d'artilleria i morter

2. 191 atacs aeris

3. Un atac d'helicòpter

4. Activitats de plans continus de reconeixement

5. 136 enfrontaments amb l'exèrcit turc i les bandes

6. Es van matar 308 atacants (soldats i membres de bandes pro turques) i dos van resultar ferits. Aquests números inclouen quatre oficials turcs i líder de Liwa Al Semarqen, Ehmet Fayiz. SDF va prendre possessió de cossos de quatre soldats turcs.

7. Les nostres forces van confiscar diversos equips i documents militars de l'exèrcit turc.

8. Quatre vehicles blindats de tipus "Akrep", 4 vehicles blindats, un camió amb una ametralladora pesada, dos tancs, una excavadora i un automòbil van ser afectats per SDF

9. No es pot aclarir el resultat de set enfrontaments amb l'exèrcit turc

10. 43 lluitadors de l'SDF van ser màrtirs. Això inclou tres lluitadores de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ).

11. 53 civils van morir i 134 civils van resultar ferits com a conseqüència de l'atac de l'exèrcit turc.

Manbij

Les bandes turques recolzades van atacar espontàniament les posicions militars de l'SDF amb ametralladores pesades.

Cantó de Kobanê

L'exèrcit turc va atacar tres vegades al poble de Zormixar amb armes pesades.

Cantó de Cizirê / Al Jazira

Tres civils van morir a causa dels atacs d'artilleria i morter de l'exèrcit turc.

Leggi di più »

divendres, 26 de gener del 2018

Nova matança terrorista turca contra civils a Efrîn

Aquesta vegada ha estat la localitat de Mabeta, situada al districte del mateix nom. Avions turcs han penetrat impunement més de 20 quilòmetres sobre territori sirià amb absoluta inoperància de les suposades bateries anti aèries d'Assad. Set membres d'una mateixa família, refugiats àrabs acollits a Mabata que fugien de la guerra a Idlib han estat assassinats. 
Leggi di più »

YPG denuncia un contraataque del Estado Islámico en Deir ez Zor simultáneo a los ataques turcos en Efrîn

Las Yekîneyên Parastinê Gel (Unidades de Defensa Popular, YPG) han publicado la identidad de 12 Voluntarios muertos en combate en el marco de la campaña contra Estado Islámico (IS) en Deir ez Zor. La principal milicia kurda de Siria incide en que los mercenarios de IS lanzaron sus ataques el 20 de enero, coincidiendo con los ataques terroristas del ejército de ocupación turco contra Afrin.

(YPG) dijo que sus fuerzas habían respondido a los ataques de mercenarios de IS en la zona rural de Deir ez-Zor y los violentos enfrentamientos habían repelido los ataques de los mercenarios de IS. (YPG) Durante su declaración, presentaron sus condolencias a las familias de los mártires y se comprometieron a continuar la lucha en su camino hasta lograr sus objetivos.

Leggi di più »

El gobierno cantonal de Efrîn evidencia la incapacidad del Estado sirio para proteger sus fronteras

 
Somos la autoadministración de la provincia de Efrîn. Reafirmamos, una vez más, que la región de Efrîn es parte integral de Siria. Nuestras fuerzas son las Unidades de Protección del Pueblo. Han estado defendiendo la región durante seis años. Y contribuyendo a la protección de la integridad territorial de Siria y sus instituciones nacionales.

Ahora esta parte de Siria es objeto de una agresión brutal externa por parte del Estado turco, que pone en peligro la integridad territorial de Siria, la seguridad y la vida de los civiles que viven en el área de Efrîn, el objetivo de esta agresión es cortar otro territorio sirio más a través de la ocupación del área Efrîn.

Mientras confirmamos que vamos a seguir defendiendo área Afrin frente a los ataques externos rabiosos y vamos a hacer frente a los intentos de la ocupación turca de Efrîn, llamamos al estado sirio a que lleve a cabo sus funciones de dirección sobre la soberanía de Efrîn y proteja sus fronteras con Turquía de los ataques ocupantes de Turquía. El estado sirio no ha cumplido su deber hasta el momento, pese a que haya anunciado el despliegue de sus fuerzas armadas sirias para asegurar las fronteras de la región de Efrîn.

Jueves 25 de enero de 2018

Autogestión Democrática del Cantón Efrîn

Leggi di più »

Mínim de llibres en llengua kurda publicats a Turquia

La reducció és més que notable. L'any 2014 es van publicar 250 volums en llengua kurda a Turquia. Enguany la xifra ha baixat fins a 171. L'estat d'emergència, imposat per R.T. Erdogan després del seu auto cop d'estat, ha empitjorat la situació de les publicacions en general, i en llengua kurda en particular. L'any 2016 només es van poder publicar 190 llibres en kurd, xifra ja de per se molt baixa. Als Països Catalans es van publicar 11.343 llibres en català aquell mateix any dels que 1.800 eren traduccions.


Leggi di più »

dijous, 25 de gener del 2018

Funeral massiu a Efrîn per víctimes dels atemptats terroristes turcs
Malgrat les amenaces de més atacs terroristes la població ha sortit al carrer per acomiadar divuit víctimes mortals dels atemptats comesos per les bandes d'Erdogan. Entre les víctimes hi havia civils, milicians de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ), Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF), Hezên Parastına Ciwakê (Forces d’Auto Defensa, HPC) i un membre de les
Hêzên Antî Teror, unitats antiterroristes de les forces policials de Rojava Asayîş.

Leggi di più »

El govern central iraquià accepta el diàleg com a mètode per a resoldre el conflicte del referèndum amb el govern kurd

Malgrat no acceptar els resultats del referèndum d'autodeterminació del 25 de setembre on més del 90 % dels votants van optar per la independència, malgrat considerar-lo il·legal, malgrat haver bloquejat aeroports i atacat Kirkuk, el govern iraquià ha optat pel diàleg i reconèixer l'altra part. En aquest sentit, ahir, el primer ministre iraquià, Haider al Abadi, es va reunir amb el primer ministre kur, Nechirvan Barzani a Davos. "Es van discutir les darreres diferències entre el Govern Regional del Kurdistan i el Govern Federal Iraquià, i ambdues parts van incidir en la continuació de la tasca dels comitès per a resoldre aquestes diferències. Ambdues parts van expressar el seu compromís amb el diàleg i la resolució de les diferències en base a la constitució iraquiana." Bagdad i Erbil han establert comitès de resolució sectorials, per exemple del petroli o salaris de funcionaris, i el govern central no ha vetat, ans la contrari, la delegació kurda al Fòrum Econòmic Mundial de Davos.


Leggi di più »

dimecres, 24 de gener del 2018

Avions turcs ataquen impunement la presa de Maydanki a Síria

Aviació turca sobrevola Síria amb tota impunitat. La complicitat russa s'afegeix a la incapacitat absoluta del suposat govern sirià de defensar el seu espai aeri. La incompetència d'Assad és més flagrant doncs des del cap de setmana s'ha limitat a condemnar "l'atac terrorista turc" sense moure un dit mentre la població que diu ser súbdita seva és assassinada. I tot és susceptible d'empitjorar.

L'aviació d'Erdogan no només ataca població civil sinó que avui ha dirigit les seves bombes contra la presa de Maydanki coneguda com a presa d'Efrîn o del 17 d'abril. Aquesta infraestructura, proveeix d'aigua i electricitat a desenes de milers de persones del cantó. La seva destrucció pot provocar una catàstrofe humanitària de proporcions desconegudes. Amb ella es regien 30.000 hectàrees d'oliveres i arbres fruiters. Va ser construïda entre 1997 i 2004 amb tecnologia a prova de terratrèmols fet que pot evitar la seva destrucció a mans de les forces terroristes turques.


Leggi di più »

Nou balanç de l'atac terrorista turc sobre Efrîn: 35 assassinats

El nombre de civils assassinats ha arribat a 35 segons el ministeri de salut d'Efrîn. Trenta cinc vides segades per l'imperialisme turc envaint Sirià amb el beneplàcit rus i el silenci, còmplice, del suposat govern sirià d'Assad. El nombre de ferits és ja de 106, com a conseqüència del bombardeig de pobles per part de l'exèrcit d'ocupació turc a la regió d'Efrîn per artilleria i avions de l'exèrcit d'ocupació turc.

Segons la vicepresidenta del Consell de Salut del cantó d'Afrin, Angela Rasho, va confirmar que els míssils i el bombardeig aeri de l'exèrcit d'ocupació turc es van concentrar en àrees poblades sense preocupar-se per la presència de civils. Rasho va confirmar que els avions de guerra van dirigir els seus atacs centre de la Mitja Lluna Roja siriana a la zona de Jindires, al sud del cantó.Leggi di più »

dimarts, 23 de gener del 2018

Artilleria turca està bombardejant diversos pobles de Jindires

Kafarsafra, Tell Silor, Miske, Misriye, Dir Belot, Hemam, Dewa i Jalama són víctimes de les bombes terroristes turques. Com a mínim dues dones i una criatura han estat assassinades pels mercenaris de d'Erdogan. El nombre de civils ferits és alt mentre es mantenen els bombardejos hores d'ara.Leggi di più »

Convocatòria d'eleccions a l'Iraq

Amb 206 vots dels 328 possibles el Parlament iraquià ha convocat les eleccions pel dia 12 de maig. Els partits sunnites demanaven posposar les eleccions com a mínim un any i el tribunal constitucional havia declarat que modificar la data d'eleccions seria inconstitucional. La majoria xiïta pro iraniana ha fet valer el seu pes per a treure rèdits electorals de la derrota de l'Estat Islàmic. No se sap del cert com es podran celebrar eleccions quan, només al Kurdistan, hi ha un milió i mig de desplaçats interns acollits que no podran votar en condicions mínimament normals. Es tracta de població procedent de tot l'Iraq i en especial de Nineveh, Salahaddin i de Kirkuk.

Leggi di più »

El PDKI commemora els 72 anys de la proclamació de la República del Kurdistan a Mahabad

El Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran (PDKI) va commemorar l'aniversari de la proclamació de la República de Mahabad el 22 de gener de 1946. L'estat kurd que va existir a Rojhilat a la dècada de 1940 va ser un exemple inspirador de respecte a la llengua kurda, promoció cultural, repartiment de terres que eren en mans dels terratinents perses i millores socials. El propi PDKI va néixer en el marc de la nova república kurda. En l'acte va intervenir-hi el secretari general del partit Mustafà Hijri.Leggi di più »

dilluns, 22 de gener del 2018

40 mercenaris turcs morts en l'ofensiva d'Efrîn, 18 civils i 3 milicians de YPG/YPJ


Les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) han publicat el balanç de tres dies de l'operació d'invasió de l'estat turc contra el cantó d'Efrîn del nord de Síria. Segons el mateix 40 membres de l'exèrcit turc i bandes afiliades han estat abatuts i prop de 300 han estat ferits.

Com a conseqüència dels atacs de l'exèrcit turc a Efrîn i els assentaments civils circumdants, 18 civils van perdre la vida i altres 23 van resultar ferits. Dones i els nens són entre els assassinats o ferits pels atacs terroristes turcs.Tres lluitadors, dues de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ)i un de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) també van caure com a màrtirs durant tres dies d'atacs d'invasió. No s'ha verificat la seva identitat.

Segons les YPG, dos tancs de l'exèrcit turc van ser destruïts i un vehicle blindat. Un altre vehicle que transportava soldats turcs va ser danyats al poble de Kurdo en el districte Bilbil d'Efrîn.

Leggi di più »

Sinn Féin condemns Turkish attack on Afrin

Sinn Féin’s spokesperson on Foreign Affairs, Seán Crowe TD, has condemned Turkey’s ground offensive and invasion of Syria, and its attacks on Afrin in north-western Syria.
Deputy Seán Crowe said:
“Turkey’s military attacks on Afrin, which will cause huge civilian casualties, are wrong and must be condemned.
“We have already seen the human rights violations that the Turkish army have committed against Kurds in south-east Turkey and it is clear their brutal tactics will be replicated in Afrin.
“The Kurdish People's Protection Units (YPG) have been successfully fighting Da’esh in this region.
"Turkey’s attacks will hamper the fight against Da’esh, which is not completely surprising given the many questions surrounding Turkey’s covert support for radical jihadist groups in the region.
Sinn Féin

Leggi di più »

Un cristià nou portaveu de les SDF

El Consell Militar Siríac (Mawtbo Fulḥoyo Suryoyo, MFS) ha anunciat avui el nomenament d'un dels seus membres com a portaveu de les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF). L'aliança de forces sirianes tindrà com a veu visible el milicià Kono Gabriel, cristià siríac.

Leggi di più »

diumenge, 21 de gener del 2018

Comunicat íntegre de les SDF sobre els combats amb les forces invasores turques

Turquia intenta realitzar els seus plans a la regió enganyant als pobles de la mateixa. L'exèrcit d'ocupació turc, amb els mercenaris que fa temps que s'estanentrenant a Turquia, vol sembrar les llavors de l'hostilitat entre les entitats àrabs i kurds d'Efrîn.

L'exèrcit d'ocupació turc i els seus mercenaris van intentar envair parts d'Efrîn sota la força aèria turca, tancs i bombardejos d'artilleria. Les nostres forces han estat realitzant una operació especial sobre tropes turques i terroristes en les últimes hores. Atès que l'operació i els enfrontaments segueixen en gran mesura, els resultats actuals són els següents;

L'operació s'ha realitzat en cinc àrees diferents. Els pobles de Adah Manli, Shadia i Surka del districte de Raju i el districte de Shinkal del districte de Bulbul (Bilbil) han estat eliminats de les tropes turques i de mercenaris. S'estan produint enfrontaments intensos en algunes zones de la zona fronterera. L'exèrcit d'ocupació turc i els intents de mercenaris d'entrar a Afrin van tornar a fracassar.

L'exèrcit d'ocupació turc, que no va avançar cap a Efrîn sobre el terreny, va tornar a atacar civils amb múltiples atacs aeris. El bombardeig realitzat al camp de refugiats de Rubar per a persones refugiades* i desplaçats interns, el poble de Jilbir del districte de Sherawa i la zona que envoltava el centre de la ciutat d'Afrin va causar moltes morts civils.

L'exèrcit d'ocupació turc ha atacat el barri de Reyhanli a la mateixa ciutat d'Hatay per legitimar la massacre en curs i culpar-ne les nostres forces. Una vegada més, insistim que no tenim res a veure amb el bombardeig dels assentaments civils. Mai ens dirigim al territori fora de les nostres fronteres.

Tornem a insistir que els rumors de les xarxes socials i les denúncies presentades per alguns mitjans de comunicació no haurien de ser confiats, tret que s'hagin confirmat oficialment per les declaracions del Comandament General. El Comandament General de les SDF mantindrà al públic actualitzat sobre els resultats de la batalla i la resistència.

Durant els enfrontaments que encara segueixen una sèrie de tropes turques i els seus mercenaris van morir. Una declaració detallada sobre els resultats dels atacs i la nostra resistència es publicarà més endavant.

Comandament general de les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) | 21 de gener de 2018

* 20.000 persones refugiades han estat acollides per Efrîn en aquest camp.

Leggi di più »

França convoca el Consell de Seguretat de l'ONU davant l'atac terrorista turc a Efrîn

El ministre d'estrangers, Jean-Yves Le Drian, ha anunciat la decisió mentre el Regne Unit considera "legítima" la invasió turca a territori sirià. Le Drian ha vinculat la violència turca a Efrîn amb els combats a Idlib i Ghouta i ha anunciat que havia convocat el Consell de Seguretat. Estats Units ha afirmat que tot i que les "preocupacions per la seguretat de Turquia són legítimes" ha d'actuar de manera limitada i evitant víctimes civils. D'aquesta manera Washington deixa a la seva sort els qui han estat els seus aliats en la lluita contra l'Estat Islàmic. De fet Estats Units demana a Turquia que faci tot el contrari del que està fent. El govern sirià ha afirmat clarament que l'atac turc és "terrorisme" i Rússia i l'Iran mantenen un silenci atronador de complicitat.

Leggi di più »

Turquia comet una matança de criatures a Jilbir, Efrîn

 

L'aviació terrorista turca ha atacat el poble de Jilbir. Situat al districte de Sherawa, Jilbir ha estat vícima d'una atroç matança de la que encara no s'han totalitzat les víctimes. Diversos infants han estat carbonitzats per les bombes terroristes turques en la que possiblement sigui la pitjor matança terrorista del que duem de 2018. I els terroristes són el segon exèrcit de l'OTAN. 


Leggi di più »

Xantatge de Rússia als kurds: entregar Efrîn a Assad si no volen morir a mans de Turquia

Aldar Xelil, del Moviment de la Societat Democràtica (Tev-Dem) ha explicat que Moscou ha utilitzat l'amenaça turca per a doblegar la resistència kurda a Efrîn. "Els russos ens van dir que estaríem segurs i no hi hauria atacs turcs si abandonàvem Efrîn al règim sirià; ho vam refusar totalment, i ens defensarem". Tot i una inferioritat numèrica i armamentística la població d'Efrîn s'ha conjurat a morir defensant la seva terra. Turquia és el segon exèrcit de l'OTAN i disposa d'una gran flota de tanca en especial els temuts Leopard. A més ha desplegat la seva aviació amb més de 70 avions que castiguen els civils d'Efrîn. Les tropes turques i els mercenaris auxiliars de l'FSA sumen uns 25.000 efectius. Davant d'ells el Comandant Bahjat Abdo, de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) compta amb uns 8.000 Voluntaris amb pobre armament.

Comandant Bahjat Abdo, de les Yekîneyên Parastinê Gel

Leggi di più »

Assad acusa a Turquía de "terrorismo" tras la invasión de Efrîn

El presidente sirio, Bashar Al-Assad, condenó hoy la flagrante agresión militar turca en la norteña ciudad de Efrîn y zonas aledañas, donde se asientan milicias kurdas.  Durante un encuentro con el jefe del Consejo Estratégico de Ralaciones Exteriores de Irán, Kamal Kharazi, el jefe de Estado sirio manifestó que esa acción de Ankara no puede aislarse de la política adoptada por el régimen turco desde el primer día de la crisis.

Indicó, asimismo, que tal política se basó en el respaldo al terrorismo y las agrupaciones extremistas bajo varios nombres. De acuerdo con diversas fuentes, las fuerzas aéreas de Turquía bombardearon la base aérea Mennagh, en el norte de la provincia siria de Alepo, donde se encuentran desplegados combatientes kurdo-sirios de las Unidades de Protección Popular (YPG).
Las tropas turcas, que también emplean tanques y vehículos blindados, atacaron además el Cantón Efrîn y la ciudad de Tell Rifa'at, en apoyo al llamado Ejército Libre de Siria (FSA), milicia formada y entrenado por Turquía.
Leggi di più »

El PKK mata 5 militars turcs a Bitlis

En l'operatiu de la milícia kurda han quedat ferits set membres més de les forces d'ocupació turques a Bidlîs (en turc Bitlis). Segons Ankara dos dels militars són morts però tres només consten "com a desapareguts" però la seva mort ha estat confirmada per fonts de les milícies Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star), ales armades del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK).

Leggi di più »