diumenge, 30 de juny del 2024

La milícia feminista kurda YPJ captura un cap de l'Estat Islàmic a Síria

"En una operació qualitativa especial realitzada per les Unitats de Protecció de la Dona (YPJ) i les Forces Democràtiques Sírianes (SDF) a Deir ez-Zor van aconseguir detenir el terrorista islàmic Muhammad al-Bakhit, que va cometre molts actes terroristes de l'Estat Islàmic. El mercenari de la zona de Shuhail de Deir ez-Zor, es va unir a l'Exèrcit Lliure el 2011 i va treballar activament a Azaz, Alep i Idlib. Va lluitar contra les Unitats de Protecció de la Dona i les Unitats de Protecció del Poble a la zona de Yarubiyah.

Després d'alliberar la regió de Deir ez-Zor dels mercenaris de l'ISIS, el mercenari "Abu Ghamid" va tornar a la zona de Shuhail. Ell, juntament amb un altre líder mercenari anomenat "Ibrahim Al-Hafel", va formar els "Albu Jamil Repels". Aquesta formació, afiliada a ISIS, porta a terme activitats d'incitació amb l'objectiu de crear tensió i conflictes entre la població de la regió i les Forces Democràtiques de Síria. El terrorista va cometre molts crims a més de la destrucció d'equipament militar. El 26 de juny, mentre el mercenari "Abu Ghamed" travessava en secret des de zones controlades per Damasc a la zona d'Al-Shuhail a Deir ez-Zor per incitar la gent de la regió, especialment les tribus, contra les Forces Democràtiques Sirianes. No obstant això, va ser detingut per una operació conjunta de YPJ i SDF.Leggi di più »

La guerrilla kurda HPG du a terme 16 atacs aeris en un mes i mata 6 militars ocupants turcs

Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) han emès un comunicat on s'informa des de l'aire sobre les accions dutes a terme per la guerrilla contra les bases de l'exèrcit turc al sud del Kurdistan (nord de l'Iraq). El comunicat de l'HPG diu: "La Guerrilla per la Llibertat del Kurdistan s'ha reestructurat en la lluita guerrillera de la modernitat democràtica. La nostra lluita armada, que porta quaranta anys, ha assolit un nivell important en termes de sofisticació tàctica i tècnica. La resistència muntada amb èxit pels nostres equips professionals al camp i al subsòl s'ha estès a l'espai aeri del Kurdistan mitjançant l'expansió tàctica, a més de la capacitat d'abatre els vehicles aeris no tripulats armats de l'estat colonial turc genocida, els guerrillers de la llibertat també són capaços. per atacar l'exèrcit d'ocupació turc des de l'aire. "La nostra Unitat Şehîd Doğan Zinar, que porta el nom de la nostra Comandant Abnegada Immortal, la camarada Màrtir Dogan Zinar, que era membre del Comitè de Reconstrucció del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), del Consell de Comandament de l'HPG i del Comandant de Camp Central, va fer un debut important al juny".
Segons el comunicat, les bases de l'exèrcit turc d'ocupació a la regió de Şehîd Delîl Western Zap van ser colpejades per la Unitat de Şehîd Doğan Zinar amb drons entre el 6 i el 25 de juny. Els guerrillers van atacar les bases turques a l'àrea de resistència de Girê Cûdî una vegada, les bases a l'àrea de resistència de Girê FM dues vegades i les bases de Girê Amediyê 13 vegades. "Segons els resultats aclarits d'aquestes accions, almenys 6 soldats turcs van ser assassinats, moltes posicions i tendes van ser destruïdes i les bases van ser àmpliament devastades".

 


Leggi di più »

dimecres, 26 de juny del 2024

Turquia bombardeja i penetra amb forts contingents militars al Kurdistan de l'Iraq


Les forces d'ocupació turques es desplacen des de la nit del 24 de juny per la regió autònoma del Kurdistan de l'Iraq. Durant dies, s'han enviat grans contingents de tropes des de Duhok a Amediyê. Ahir a la nit es va observar un nou comboi format per 40 vehicles blindats i armes pesades a la regió.
Amediyê limita directament amb Metîna i la regió occidental de Zap a les zones de defensa de Medya, controlades per la guerrilla Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star), al nord de l'Iraq. A la controvertida zona de Girê Amediyê, al nord-est de la ciutat, els guerrillers han dut a terme accions efectives contra les forces turques en els últims mesos. Dissabte, un intent de les tropes turques d'avançar cap a Girê Amediyê va ser frustrat per la guerrilla. D'altra banda, els pobles dels voltants d'Amediyê, com Sergêlê o Amêdi són bombardejats repetidament per la força aèria turca.

La Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) declara que l'estat turc vol envair i fer-se càrrec del Kurdistan del Sud i, demana al poble de l'Iraq que s'aixequin contra aquesta ocupació de l'estat turc.Leggi di più »

dilluns, 24 de juny del 2024

Trobada de coordinació entre les milícies feministes kurda i cristiana assíria de Síria

 Les Yekîneyên Parastinê Gel (Unidades de Defensa Popular, YPG), representades per Rohlat Afrin, la portaveu Ruksan Muhammed, i les membres de l'Oficina de Relacions Públiques, Lana Hussein i Dilsuz Afrin, es van reunir amb la Força de Dones Assíries del Consell de Defensa de Khabur o Consell de Guàrdies de Khabur (Mawtḇā d-Nāṭorē d-Ḥābor). La reunió va comptar amb la presència de la direcció de la Força de Dones Assíries al Consell de Defensa de Khabur, incloent Madeline Khamis i diverses combatents cristianes assiries.


"El Comandament General de les Unitats de Protecció de la Dona, Rohlat Afrin, va discutir la situació política i les polítiques de les forces d'ocupació turques a la regió amb la direcció i els combatents assiris. La reunió va abordar l'organització de les dones en l'àmbit de la l'autodefensa i la seguretat nacional, així com els èxits de la revolució, com a qüestions principals".

Rohlat Afrin, comandant general de les Unitats de Protecció de la Dona, va cridar l'atenció sobre els intents d'ocupació a la regió, subratllant que les dones del nord i l'est de Síria, que tenen un paper en la protecció, han d'organitzar-se més contra els polítiques d'ocupació La independència i les característiques singulars de la dona s'han de considerar fonamentals en aquest camp.

A la reunió, Madeline Khamis, líder de la Força de Dones Assíries del Consell de Defensa de Khabur, va afirmar que, com a dones assíries, reforçaran la seva resistència per protegir els èxits de la revolució. Madeline va destacar la importància de l'entrenament militar i l'entrenament de les forces femenines existents, com ara la Força de Dones Assíries del Consell de Defensa de Khabur, com a qüestió no negociable per a elles".

Leggi di più »

diumenge, 23 de juny del 2024

Turquia està cremant el Kurdistan del Nord amb una onada d'incendis premeditars i 14 morts

L'estat turc està promovent una onada d'incendis al Kurdistan ocupat sota la seva administració (Bakur o Kurdistan del Nord). DEDAŞ (Dicle Electricity Distribution Inc., empresa pública estatal) comet tres massacres alhora a través dels focs de Shemrekh i Cinar; van provocar la pèrdua de vides humanes, van devastar la natura i són responsables de la desaparició de centenars d'animals. Ha demostrat públicament la seva enemistat amb els kurds durant anys implementant polítiques hostils d'una manera planificada i sistemàtica que ara han arribat al nivell de massacre. Fins ara, DEDAŞ ha funcionat com una institució que distribueix la desigualtat més que no pas el servei, deixant el poble kurd sense electricitat i aigua.

A través de la seva hostilitat cap a la societat, la natura i l'agricultura kurdes, DEDAŞ s'ha convertit en un executor de la destrucció ecològica i de les pràctiques bèl·liques especials realitzades per l'estat turc al Kurdistan. Amb el comandament del govern turc, s'estan construint preses per tallar l'aigua tan necessària a tot l'Orient Mitjà. DEDAŞ, una extensió de les polítiques del govern feixista, ha treballat constantment per deixar la regió del Kurdistan sense aigua i sense electricitat, portant l'agricultura i la ramaderia al nivell d'extinció. En imposar la pobresa, la set i, per tant, la migració, DEDAŞ s'ha convertit en una eina d'opressió contínua, forçant la migració al Kurdistan destruint tots els mitjans de vida del poble kurd".

La declaració continuava: "El govern de l'AKP és tan responsable com DEDAŞ per no intervenir en el foc i obrir el camí per a aquesta massacre a través de la seva omissió basada en el feixisme. Es va veure una vegada més que el desastre més gran per a la gent i per a la natura és l'estat i les polítiques que implementa L'hostilitat de l'AKP cap a la gent i la natura ha estat retratada una i altra vegada durant el terratrèmol de Marash el 6 de febrer, o en les massacres de Soma i Ilic avions, helicòpters i gendarmes per massacrar el poble kurd i destruir la natura i els boscos del Kurdistan. El gendarme s'ha desplegat no per protegir la natura, sinó pels interessos de les companyies, la destrucció ecològica i les massacres dels boscos la força aèria i totes les seves instal·lacions es mantenen a punt dia i nit per sacrificar kurds (exemples dels quals són Roboski, Shengal, Rojava, el Kurdistan meridional i tot el Kurdistan), aquestes forces aèries no es van desplegar deliberadament en una situació en què es necessitava per la naturalesa i l'interès públic. Les autoritats estatals, que augmenten el pressupost de guerra cada any i presumeixen de ser un dels exèrcits més grans de l'OTAN, han desviat l'ajuda recaptada de la gent, i molt menys destinant un pressupost per als incendis forestals, els desastres naturals i la crisi climàtica".

El comunicat deia a més: "L'estat turc intenta eliminar els mitjans de vida del poble kurd ocupant terres kurdes mitjançant la destrucció ecològica, preses, centrals elèctriques i polítiques antiagrícoles. Aquestes s'han posat en pràctica, com a part de la guerra lliurada. al Kurdistan, des de fa anys, òbviament, el govern busca aprofundir-ho amb més desastres provocats i massacres. Una vegada més, es va revelar que l'estat turc, amb la seva mentalitat feixista i interessada, és la major amenaça per a la natura i tots els pobles. Les conseqüències de cada desastre que ens enfrontem es veuen agreujades per aquesta mentalitat de l'estat, que condueixen a nous desastres són responsables de protegir les persones, la natura i els animals contra la destrucció de l'estat, la violència i els desastres que provoca. No cal callar davant les pràctiques de l'estat que no permeten dedicar-se a l'agricultura i la ramaderia i que amenacen el nostre futur.

L'evolució actual demostra una vegada més que cal no demanar ajuda a l'Estat sinó demanar-li comptes i prendre mesures contra tots els desastres que aquest provoca. Per tant, per a aquells que són solidaris amb la gent, la natura i la vida, el que cal fer després de tots els desastres no és esperar l'ajuda de l'estat sinó augmentar la solidaritat i la resistència organitzades. Les polítiques del govern contra la natura i el poble només es poden aturar amb una lluita organitzada, conscient i integral. Per tal d'oposar-se a aquestes massacres, cal mobilitzar tots els mitjans per lluitar per la natura i la societat. DEDAŞ i l'estat han de ser responsables de les seves massacres i opressió.

El patiment experimentat en aquests desastres demostra una vegada més que la destrucció ecològica és una preocupació comuna per a tots nosaltres. Cada arbre que es tala a qualsevol part del món, l'aigua i l'aire que estan sent retinguts i contaminats s'han de protegir actuant amb la consciència que són valors comuns. És important actuar amb la consciència que els arbres, l'aigua i l'aire que es vol destruir per l'estat són els valors comuns del nostre futur, sense deixar-nos atrapar.

 La Coordinació de la Comunitat de Dones del Kurdistan (KJK) va emetre un comunicat sobre l'incendi mortal que va cremar grans terres a una zona rural entre Amed i Mardin, i va matar 14 persones, ferir més de 70 i morir innombrables animals.

"Estem profundament tristos pel desastre de l'incendi a Amed i Mardin. Enviem el nostre condol a aquells que van perdre la vida en l'incendi i el nostre condol a les seves famílies i a la nostra gent", va dir el KJK.

La declaració continuava: "L'estat turc colonialista duu a terme un règim de genocidi cultural i polític contra el poble kurd juntament amb la destrucció de la natura. Utilitza tot tipus d'armes prohibides a les muntanyes, implementa la desforestació de tota la geografia del Kurdistan com a especial política, perpetra de manera irreversible ecocidi amb preses, realitza atacs aeris contra la vida construïda pel nostre poble a Rojava i sabotatge de foc a zones agrícoles, i destrueix les possibilitats del nostre poble de protegir-se d'aquests atacs i desastres d'aquest tipus amb la política de síndics. Se sap que no hi ha cap desastre natural al Kurdistan, sinó un desastre genocida i colonialista".

Leggi di più »

diumenge, 16 de juny del 2024

La guerrilla kurda comença a utilitzar míssils terra-aire o drons kamikaze

L'ala armada del PKK, Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) fa anys que fa una guerra asimètrica, especialment contra Turquia, s'ha adaptat recentment a les tàctiques de guerra modernes. En els vídeos publicats recentment pel PKK, es veu que ha adquirit míssils terra-aire, drons kamikaze FPV i rifles moderns. Durant aquest període, el PKK va anunciar que havia abatut més de 15 UAV pertanyents a l'exèrcit turc i va publicar vídeos d'aquests atacs. Exemples:

1 2Leggi di più »

dilluns, 3 de juny del 2024

Turquia desposseeix del càrrec al batlle d'Hakkari només 2 mesos després de guanyar les eleccions

El govern turc ha nomena un síndic per gestionar la ciutat  de Hakkari, detalla l'alcalde prokurd. Les autoritats turques van detenir l'alcalde Hakkari del Partit DEM prokurd, Mehmet Sıddık Akış, i van nomenar el governador de la província com a síndic per suposats vincles amb la resistència kurda només dos mesos després que l'alcalde aconseguís el poder a les eleccions locals.

Leggi di più »