divendres, 21 d’agost del 2020

Una emboscada de la guerrilla kurda mata 10 soldats turcs a Sidakan

L'explosiu ha ajusticiat els invasors turcs que viatjaven en un vehicle militar a Sidakan, Kurdistan de l'Iraq. De moment hi ha deu morts. Els militars d'Erdogan han disparat contra un peshmerga turc que s'ha apropat al poble de Shapana al confondre'l amb un guerriller de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG).

Leggi di più »

dissabte, 15 d’agost del 2020

La guerrilla kurda confirma la mort de 7 dels seus membres en un bombardeig turcEl Comandament de les Unitats de Protecció del Kurdistan Oriental (Yekîneyên Rojhilata Kurdistan, YRK) ha revelat avui la identitat de set dels seus combatents assassinats en atacs aeris turcs el 7 d'agost a prop del poble de Qamish, a 50 quilòmetres al nord de la ciutat de Sulaimaniyya, Kurdistan de l'Iraq.

Els combatents inclouen sis dones i un home, Hores després de l'atac, el Ministeri de Defensa de Turquia va afirmar que havia "neutralitzat" set combatents del PKK. Turquia va llançar la seva ofensiva aèria actual a la regió del Kurdistan el 15 de juny, amb l'objectiu declarat de treure els combatents del PKK de les zones frontereres. Les operacions s’han centrat en zones de la regió Zakho de la província de Duhok, el districte de Sharbazher de Sulaimani i el districte de Soran d’Erbil, on els vilatans que viuen a les muntanyes han suportat l’atac dels bombardejos de Turquia. Set civils han estat assassinats i molts pobles han estat abandonats des de mitjan juny.

Yekîneyên Rojhilata Kurdistan és l'ala armada del Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure del Kurdistan). Com el PKK forma part de Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK).

Leggi di più »

dilluns, 3 d’agost del 2020

Murat Karayılan, KCK : " Els joves haurien de formar part de la guerrilla de manera professional"

El comandant del Murat Karayılan 'Cemal' va fer una crida especial a la joventut: "Els joves poden unir-se a les files guerrilleres i respondre als atacs feixistes. És el període de professionalitat. Els joves han d'actuar professionalment per a la participació. L'arma més gran dels joves a les ciutats és més lleugera i igualada respecte a l'enemic".
"Estem passant per un procés històric. La postura i el comportament dels joves està en condicions de determinar el resultat d’aquest procés històric. Els joves haurien d’actuar prenent iniciativa en grups de dos i tres, sense expectació de ningú. El líder Abdullah Öçalan va donar aquesta responsabilitat als joves." 


Nascut a Saliurfa i sunnita Karayılan és cofundador i líder del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) de 1999 a 2005 en nom d’Öcalan i des de 2006 a 2013 en el propi. Cap de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK), escollit comandant en cap de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) el 2013 amb dos sots-caps. Cap del consell executiu del PKK fins el 2013. La seva doctrina és guevarista maoista, i és autor de 12 manuals de guerrilla. Ell decidí instal·lar-se a Kandil. Actualment és Comandant del Navenda Parastina Gel – Halk Savunma Merkezi (NPG) o Centre de Defensa Popular.
 

Leggi di più »

diumenge, 2 d’agost del 2020

Joves del Kurdistan iraquià s'uneixen a la guerrilla

El 30 de juny, onze joves del Kurdistan del Sud es van unir a les files guerrilleres. Contra la invasió de l'estat turc invasor sobre el Kurdistan meridional, les organitzacions juvenils Jovent Patriota i Joves en Lluita (Yurtsever Gençlik i Mücadeleci Genç Kadınlar) van declarar la mobilització de la mobilització Heftanîn a les muntanyes Qandîl el 30 de juny i van cridar tots els joves del sud a defensar les seves terres.

Els joves van fer una declaració afirmant : "Com a joventut del Kurdistan meridional, declarem que ens hem unit a les files guerrilleres. Arribem a les files guerrilleres dins l’àmbit de la mobilització de Heftanîn, que es va llançar contra els atacs d’ocupació turcs en curs. No permetrem que les nostres terres siguin ocupades. Lluitarem contra l’ocupació fins al final. Demanem aquí tots els joves del Kurdistan. Cal que s'uneixin a les files guerrilleres contra l'ocupació."

Leggi di più »

dissabte, 1 d’agost del 2020

La resistència kurda embosca un comboi turc i mata 4 militars

Els guerrillers de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) van emboscar una unitat militar turca en moviment a la zona de Kato Jirka, al districte Beytüşşebap de Şirnak. L’acció, duta a terme a les 16:30 del 29 de juliol, va deixar quatre soldats morts i un altre ferit. Les HPG són l'ala armada del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) i formen part de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK).


Leggi di più »