dissabte, 15 d’agost de 2020

La guerrilla kurda confirma la mort de 7 dels seus membres en un bombardeig turcEl Comandament de les Unitats de Protecció del Kurdistan Oriental (Yekîneyên Rojhilata Kurdistan, YRK) ha revelat avui la identitat de set dels seus combatents assassinats en atacs aeris turcs el 7 d'agost a prop del poble de Qamish, a 50 quilòmetres al nord de la ciutat de Sulaimaniyya, Kurdistan de l'Iraq.

Els combatents inclouen sis dones i un home, Hores després de l'atac, el Ministeri de Defensa de Turquia va afirmar que havia "neutralitzat" set combatents del PKK. Turquia va llançar la seva ofensiva aèria actual a la regió del Kurdistan el 15 de juny, amb l'objectiu declarat de treure els combatents del PKK de les zones frontereres. Les operacions s’han centrat en zones de la regió Zakho de la província de Duhok, el districte de Sharbazher de Sulaimani i el districte de Soran d’Erbil, on els vilatans que viuen a les muntanyes han suportat l’atac dels bombardejos de Turquia. Set civils han estat assassinats i molts pobles han estat abandonats des de mitjan juny.

Yekîneyên Rojhilata Kurdistan és l'ala armada del Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure del Kurdistan). Com el PKK forma part de Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada