divendres, 7 de gener del 2022

Turquia allibera un polític kurd després de més de cinc anys de captivitat

Un antic diputat del Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles) prokurd va ser alliberat dijous per les autoritats turques més de cinc anys després de la seva detenció. "El nostre legislador de Colemerg [Hakkari] Abdullah Zeydan, que va ser retingut com a ostatge durant més de cinc anys, ha estat alliberat", va dir l'HDP ahir. Això es va produir després que el 5è Tribunal Penal Superior d'Amed/Diyarbakir dictaminés l'alliberament de Zeydan a principis del dia. Abans havia estat condemnat a vuit anys de presó.

Zeydan va ser empresonat el 4 de novembre de 2016 per presumptes vincles amb el Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) juntament amb l'antic copresident de l'HDP Selahattin Demirtas, que encara roman entre reixes. Tots dos també s'han quedat a la mateixa cel·la a la presó de tipus F d'Edirne.

El polític ara lliure s'havia sumat a diverses vagues de fam a la presó per la seva condició i les restriccions del govern a les seves reunions amb les famílies. Va exercir com a legislador des del juny del 2015 fins al dia que va ser detingut. Va representar la província kurda de Hakkari.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada