divendres, 21 de gener del 2022

Les SDF frustren un assalt de l'Estat Islàmic a una presó de Hasakah amb cotxe bombaIslamic State (IS) o Estat Islàmic ha atacat una presó d'al-Sina de la província de Hasakah, al nord-est de Síria, per alliberar presoners que pertanyien al grup, segons les Forces Democràtiques de Síria (SDF). "Les cèl·lules dormides es van infiltrar des dels barris circumdants i es van enfrontar amb les forces de seguretat interna". Les forces de les SDF van frustrar l'intent de fugida dels presos que va coincidir amb un cotxe bomba que va ser detonat prop de la presó per militants, va dir el portaveu Farhad Shami. L'Observatori Sirià dels Drets Humans, amb seu a la Gran Bretanya, va dir que un cotxe bomba va colpejar l'entrada de la presó i una segona explosió va esclatar als voltants de la presó abans que els militants ataquessin les forces kurdes que controlen les instal·lacions. El Centre de Coordinació i Operacions Militars de les SDF va dir que les forces de seguretat estaven actualment involucrades en una operació per controlar la presó de Ghweran després d'un "sospitat atac del Daesh [IS] amb un vehicle explosiu per treure els islamistes de la presó".

Com a mínim dos captius van ser detinguts en sortir de la presó. Fins a 5 membres de l'Estat Islàmic han estat morts per les SDF mentre atacaven la presó on, hores d'ara hi ha 5.000 musulmans fanàtics. També hi ha diversos ferits entre ells el periodista kurd Basil Rashid. Els atacants islamistes a la presó de Sina estan usant civils al barri de Zihur com escuts humans i al nord de la presó com escuts humans. Les víctimes de les primeres 40 hores eren 41 persones, entre elles 20 membres de les Asayish i guàrdies de presó,16 de l'IS i 5 civils. Les Forces democràtiques Sirianes i Asayish van aconseguir capturar 89 presos que provaven de fugir de la presó de Sina.

Turquia llença una ofensiva aèria sobre Ayn Issa, al nord de Hasakah, per ajudar des del nord als rebels de l'Estat Islàmic que ataquen la presó de Sina, a Hasakah, provocant amb 4 ferits: dos nens i dues dones. Tanmateix les Forces Democràtiques Sírianes han frustrat un atac terrestre llançat per terroristes recolzats per Turquia al camp del districte d'Ayn Issa,es va confirmar la mort de 5 terroristes i els seus cossos confiscats per SDF. Simultàniament Estat Islàmic obre un segon front amb una sèrie d'atacs de contra posicions de les SDF a Deir ez-Zor. Els punts de control van ser objectiu a al-Harmoshiya, al-Keber i Diban.

Al vespre del 22 de gener les YPG i les Forces Democràtiques Sirianes, amb l'ajuda de la coalició internacional liderada pels EUA, han assaltat la presó d'Al-Sina, després de més de 48 hores de combats. Quatre vehicles blindats nord-americans Bradley, similars a un tanc, han entrat a la presó de Sina. Han aconseguit fer recular els amotinats a la part nord de recinte però l'IS va mostrar diversos segrestats [veure Telegram t.me/KurdisCat] del personal de cuina de la presó, amb qui van perdre el contacte durant el primer atac de les cèl·lules terroristes a la presó.

El matí del 23 de gener avions nord-americans van llançar fullets demanant a la gent del barri de Ghweran a Hasakah que denunciï qualsevol activitat de cèl·lules terroristes. Els combats continuen aquest matí i des de fa 60 hores.

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada