diumenge, 30 de gener del 2022

Després que un altre jove kurd sigui assassinat per un vehicle blindat turc a Amed, reaccionen amb indignació

Les morts causades per vehicles blindats a les ciutats turques de població kurda estan causant indignació entre els residents. L'últim incident va tenir lloc la setmana passada. Abdulgaffar Dayan (23 anys) va ser atropellat per un vehicle tipus Ranger al districte de Cizre de Şırnak el 24 de gener i va morir dos dies després a l'hospital on estava sent atès. Segons un informe de l'Associació de Drets Humans (IHD), amb la mort de Dayan, 43 persones, inclosos 20 nens, han estat assassinades per vehicles blindats a les províncies de majoria kurda de Turquia durant els últims 13 anys.

Diyarbakır (Amed) és una de les ciutats on molts han estat assassinats per vehicles blindats en els últims anys. Els veïns estan furiosos per la situació. Barış Durçapan és un d'ells. En declaracions a l'agència de notícies de Mesopotàmia, Durçapan va dir:"Aquests vehicles blindats es troben especialment a les zones contaminades pels kurds, perquè pel que sembla, som terroristes! Els kurds volem ser lliures".

Hi ha una política d'impunitat en els casos judicials relacionats amb les morts. En resposta a això, Durçapan va dir: “El conductor del cotxe que va colpejar el noi a Cizre serà ingressat a la presó? No ho farà. L'estat és responsable d'aquestes morts. El govern ens veu equivocats i, per tant, justifiquen les morts. Ens estan prenent la bellesa de la vida".Un altre resident d'Amed, Serdal Fidancı, va dir que a Amed hi ha vehicles blindats per tot arreu.

"El nen mort no havia fet res dolent. Els vehicles blindats circulen per tot arreu sense parar. No hi ha parc, aquests nens han de jugar al carrer. Els vehicles blindats patrullen pels carrerons estrets".Miraç Miroğlu, de set anys, va ser assassinat per un vehicle blindat el 3 de setembre de 2021 mentre anava amb la seva bicicleta prop de casa seva a la ciutat de Silopi (Girkê Amo). Diyarbakir residents don’t want armoured vehicles on streets

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada