dimarts, 4 de gener del 2022

L'Iran torna a condemnar a presó la professora Zahra Mohammadi per ensenyar la llengua kurda


Un tribunal iranià va condemnar Zahra Mohammadi a 5 anys de presó per ensenyar lliçons de kurd a nens a l'est del Kurdistan (nord-oest de l'Iran). La mestra Zahra Mohammadi ha estat perseguida pel règim iranià durant molts anys per les seves activitats educatives relacionades amb l'ensenyament del kurd. La jove que ensenya kurd voluntàriament va ser posada en llibertat sota fiança l'any passat després de ser detinguda diverses vegades. Anteriorment, el tribunal de Sine va condemnar Mohammadi a 10 anys de presó. No obstant això, un tribunal d'apel·lació va reduir posteriorment la seva condemna a 5 anys.

La germana de Zahra Mohammadi, Heybet Mihemedi, va dir que les autoritats iranianes van acusar i arrestar Zhara amb diversos càrrecs l'any passat: "El govern iranià segueix acusant Zahra de diversos càrrecs cada vegada. Va ser acusada una vegada de ser opositora a la República Islàmica i després de serpartidaria del Partit Socialista. Fa uns dies va ser condemnada definitivament a 5 anys de presó. Zahra ha d'anar a la presó en 10 dies. "

El 23 de maig de 2019, agents d'intel·ligència iranians van atacar la casa de Zahra argumentant que estava ensenyant kurd als nens.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada