dimecres, 5 de gener del 2022

L'editor en cap de l'agència de notícies kurda Mezopotamya Agency, Ferhat Çelik, segrestat per la policia turca

 

Ferhat Çelik, redactor en cap de l'agència de notícies kurda Mezopotamya, va ser detingut dimarts per la policia turca com a part d'una investigació contra ell. L'editor en cap de l'agència de notícies Mezopotamya Ajansi (MA), Ferhat Çelik, va ser segrestat la tarda d'ahir dimarts (4 de gener) per dos suposats agents de policia vestits de paisà que es van presentar a casa seva a Şişli, província d'Istanbul.

La policia va dir a Çelik que actuaven per ordres de la fiscalia de Gaziantep, com a part d'una investigació sobre ell per informació que va compartir al compte de YouTube de l'agència. Després, Çelik va ser traslladat a l'Hospital de Formació i Recerca d'Okmeydanı, on se li va sotmetre a un examen de salut. Després va ser traslladat a la comissaria de Feriköy, on es va emetre una ordre d'ingrés d'un dia per "propaganda per a una organització terrorista".
S'espera que Çelik sigui escoltat pel fiscal avui. L'agència de notícies kurda és investigada amb freqüència i els seus periodistes arrestats i empresonats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada