diumenge, 31 de desembre del 2017

Missatge de cap d'any del PKK


El membre de la Comissió Executiva del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), Murat Karayılan, ha fet públic el missatge del partit per cap d'any. Murat Karayılan es va dirigir als yezidi:

Els yezidi: La regió serà redissenyada després de la guerra

"Esperem que la lluita del nostre poble es dirigeixi cap a una solució en aquest nou període. Si es mira en el context de les condicions que viu l'Orient Mitjà i el Kurdistan i l'estat de la lluita de la societat del Kurdistan, es pot dir que aquesta avança cap a la consecució dels resultats. La regió serà redissenyada després de la guerra. En aquest nou disseny, les polítiques de negació a la societat kurda no funcionaran com en el passat. La guerra dels kurds en contra de les bandes de l'Estat Islàmic i totes les ideologies regressives està davant nostre com un factor important. Per aquest motiu, el període actual és un procés important per als kurds i hi inclou oportunitats importants. Si la política kurda actua sobre les bases correctes, poden convertir les condicions actuals en èxit. La nostra esperança i la nostra fe són aquestes. Shengal no només preocupa els yezidi a Shengal, sinó tots els yezidi arreu. Shengal és important per a tots els yezidi. Si la gent s'uneix a Shengal, si es produeix una voluntat i una autonomia, si les persones yezidi poden governar-se, si tenen una força de defensa, això tindrà un impacte a tot Êzîdxan.

Què vol el PKK per als yezidi? Tots els yezidi haurien de saber-ho: El PKK vol que els Êzidîs s'uneixin, es converteixin en una força i es governin a Shengal. El PKK vol que tinguin els seus consells, escullin governadors per als ajuntaments i que tinguin autodefenses. Això vol el PKK. El PKK no va dir que vol tenir poder allí. El PKK no va dir: "Això és per a nosaltres". El que vol el PKK és un desig espiritual, és nacional i humà. El PKK vol que els yezidi no tornin a enfrontar-se a la realitat d'un genocidi, el PKK vol que tinguin una vida lliure i igual.


Resistència a les presons

El líder Apo resisteix a la masmorra. Els nostres amics a les presons resisteixen. La nostra gent resisteix la tirania als carrers del Kurdistan. Els atacs contra els kurds s'han tornat molt extensos. Com vostès saben, els co presidents de l'HDP, diputats i alcaldes estan sota arrest. La invasió estatal turca està implementant polítiques genocides al Kurdistan del Nord.

Erdogan es basa en el xovinisme

Intenten derrocar aquestes polítiques a altres parts del Kurdistan, Bashûr (sud), Rojava (oest) i Rojhilat (est). L'estat turc liderat per Tayyip Erdoğan construeix les seves polítiques sobre el sentiment anti kurd. S'alimenta de la vena xovinista a Turquia amb les polítiques anti kurds i es calcula per mantenir-se al poder sobre aquest xovinisme. D'una banda s'està veient el seu robatori, s'està exposant la tasca del nostre moviment i, de l'altra, deriva cap a la tirania. S'ha escudat, en tot, darrera de l'Estat d'emergència. Mentre continua amb el sentiment anti kurd, veu que els xovinistes estan amb ells i l'MHP està amb ells, així calculen que obtindran resultats. Aquest fet ha de ser vist per tots els kurds. Especialment els del sud han de veure això. Els kurds també d'altres parts. L'estat turc i l'AKP no són amics dels kurds.

La guerrilla i la gent han derrotat la invasió turca al Kurdistan enguany

La resistència de la nostra gent contra aquest feixisme continua. La guerra entre la guerrilla de la llibertat del Kurdistan i l'estat turc invasor ha continuat durant dos anys i mig. Insisteixen que estan aconseguint resultats, però això no és així. La guerrilla està aconseguint resultats. Aquest any s'acaba, quan es mira el resultat i l'equilibri d'aquest any, la invasió de Turquia ha estat derrotat. Han estat derrotats tant per la guerrilla com per la gent. Han estat derrotats en les seves polítiques per Rojava i el Sud. La invasió de Turquia no està en bon estat, mentre que la lluita per la llibertat kurd continua la seva marxa cap a l'èxit. En aquestes circumstàncies, si pot organitzar demà una nova estocada, podrà aconseguir resultats i èxits més importants. Amb aquesta esperança i fe, entrem en el nou any. Creiem que el nou any serà un gran any per a la lluita per la llibertat del Kurdistan i el poble del Kurdistan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada