dimecres, 13 de desembre del 2017

L'exèrcit iraquià bombardeja la ciutat kurda de Tuz Khurmatu

Segons les fonts iraquianes han respost a un atac amb morter "des de les zones que controlen els separatistes"* a l'est de la ciutat. Segons Rudaw almenys dos helicòpters van estar llençant bombes sobre el poble kurd de Qala on hi viuen unes vuitanta famílies. El 29 de novembre va anunciar-se la creació d'un Exèrcit d'Alliberament Kurd, conegut com a "Àguiles Blanques". Segons els seus fundadors compten amb 200 Voluntaris de la zona en conflicte per l'atac de l'exèrcit iraquià. El mateix 29 de novembre l'EAK va assegurar que havia mort 8 membres del grup xiïta islamista Hasdh al Shaabi. L'EAK, amb base a Zinana, va assegurar que els islamistes es dediquen a "robar i saquejar". Un dels seus combatents recorda la dita kurda: "La venjança arriba amb tota la seva força, però sempre una mica tard".

Un segon grup sense nom, batejat per la premsa com a Sunni Liberation Army, va donar-se a conèixer el 22 de novembre assegurant que tenia 500 membres a la zona muntanyosa entre Kifri i Tuz Khurmatu. No se sap del cert si serien nacionalistes kurds o bé sunnites. El passat cap de setmana una bomba va esclatar al pas d'un grup d'Hashd i va matar dos dels seus membres que reben un sou del govern de Bagdad.

* Els fanàtics islamistes d'Hashd, armats per l'Iran, anomenen "separatistes" totes les forces kurdes incloses les regulars dels peshmerga


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada