dimarts, 8 de març de 2016

Tropes turques despullen kurds al carrer

Les imatges mostren a homes kurds despullats enmig de l'hivern contravenint tota norma de guerra. Pitjor encara, la zona no és en guerra sinó que es tracta d'una àrea civil, la població de Sur, a Amed. El grup d'homes kurds estan envoltats de militars turcs altament armats. El governador d'Amed (Diyarbakir) en turc ha reconegut els fets als que ha tret importància. Imatges similars a la presó d'Abu Ghraib, Iraq, van escandalitzar el món sobre el tracte repulsiu per part de tropes nord-americanes a presos iraquians. En aquell cas es tractava de presos però ara són simples detinguts sense ser jutjats no condemnats. Aquest fet empitjora notablement la situació i és una violació flagrant de la Convenció de Ginebra. El Partit Democràtic del Poble ha definit el tracte, inhumà, als kurds com un "Guàntanano".El mateix dia que succeien aquests fets Europa acordava, entre somriures, acceptar totes les condicions imposades per Turquia. En una llarga cimera a Brussel·les, els caps d’estat i de govern de la UE s’han compromès a :
- pagar més diners a Ankara, els líders proposen “accelerar el pagament dels primers 3.000 milions d’euros per garantir el finançament dels projectes inicials abans del març i decidir sobre finançament addicional” per ajudar els refugiats sirians a Turquia en els propers dies. El govern de Davutoglu, com han confirmat el president de l’Eurocambra, Martin Schulz, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha exigit duplicar els 3.000 milions d’euros oferits fins ara per Brussel·les.
- liberalitzar els visats per als ciutadans turcs el mes de juny
-  La UE donarà asil a un sirià per cada ciutadà retornat a Turquia.
-  La UE també s’ha compromès amb Turquia a preparar els passos per impulsar les negociacions d’adhesió.

Tot plegat a canvi que :
- el govern d’Ahmed Davutoglu accepti el retorn cap al seu territori de qualsevol persona que arribi irregularment a les illes gregues. 
- “retornar tots els nous immigrants que creuen de Turquia a les illes gregues”, una expulsió que pagaria la UE. A canvi, “per cada sirià readmès a Turquia des de les illes gregues, un altre sirià a Turquia anirà a un estat membre”

El principi d’acord s’haurà de detallar en els propers dies i ratificar a la cimera del 17 i 18 de març.

Font: InterNacionalistes


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada