divendres, 18 de març del 2016

El PDKI anuncia que combinarà la lluita a les muntanyes i les ciutats de l'Iran


El Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran (PDKI) du dos dècades d'alto el foc en la seva lluita contra la política retrògrada de l'Iran. Fins i tot, quan l'agost de 2014 va desplegar-se al sud de l'Iraq per ajudar a la comunitat yezidi que era atacada per l'Estat Islàmic, l'Iran va amenaçar amb una intervenció sobre el Kurdistan iraquià si no es retirava. Per evitar més problemes, en un escenari catastròfic com el d'aquell estiu, el partit va replegar-se a les seves bases mantenint l'statu quo no bèl·lic.

Fa unes setmanes que anuncia la seva intenció de reprendre la lluita armada. El seu màxim dirigent, Mustafà Hijri, ha anunciat avui en un acte a les muntanyes de l'exili del Kurdistan iraquià la decisió de traslladar part de les seves forces peshmerga a l'interior de l'Iran. Es calcula que uns 2.000 voluntaris Malgrat voler desenvolupar una "lluita política pacífica", el partit vol refer el contacte amb les seves bases de suport a l'interior.

Mustafà Hijri, secretari general del PDKI

Mustafa Hijri ha dit concretament: "Volem canviar la línia del partit, però continuarem la nostra lluita, en totes les circumstàncies, combinarem la lluita a les muntanyes amb la de dins de les ciutats de Rojhilat (Kurdistan de l'Iran). Per aconseguir els nostres objectius ens cal un partit potent, i la nostra força es basa en la gent jove del Kurdistan iranià".

El dirigent kurd ha deixat ben clar que la situació provocada per l'onada de persones refugiades no és un problema, només, de la guerra de Síria. Bona part dels refugiats no són pas sirians ans afganesos, iranians o iraquians. Hi ha un problema global al Mitjà Orient. "

"Si el món realment vol veure un Mitjà Orient en calma, sense migracions, i amb la gent vivint lliurement, llavors la República Islàmica d'Iran no hauria d'existir, això garantiria la coexistència pacífica al Mitjà Orient". I Hijri té raons per dir-ho; l'Iran ha assassinat dos dels seus predecessors, en especial el Doctor Ghassemlou a Viena. I Europa mai ha perseguit els autors dels crims.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada