dilluns, 7 de març del 2016

L'oposició "moderada" incompleix l'alto el foc i fa una matança d'infants al barri kurd d'Alep

L'atac amb artilleria, amb més de 70 projectils, ha torturat el barri kurd de la ciutat d'Alep. Sheikh Maqsoud va ser objecte ahir d'una de les pitjors accions de guerra en el ja de per si horrible conflicte sirià. Les organitzacions de l'oposició, principalment els islamistes anomenats "moderats" per la premsa occidental van provocar com a mínim 12 morts. Reuters parla de 9 morts però se n'han confirmat els 12 i la xifra pot ser superior. La majoria menors d'edat com mostren les dures imatges. A més hi ha 30 civils ferits.

La matança contra població kurda va tenir com a màxims responsables els grups de l'oposició Ahrar al-Sham i el Front al-Nusra. El primer té el suport de l'Aràbia Saudita i Turquia i és el cor de l'aliança opositora islamista coneguda com a Front Islàmic. Cal no confondre aquestes organitzacions amb l'Estat Islàmic, grup que no té presència a Alep. La segona és la franquícia d'Al Qaida a Síria. Amb ells ha actuat la Brigada Sultan Murad formada per turcmans i que és finançada i armada per Turquia.
Les milícies kurdes de protegeixen el barri de Sheikh Maqsoud, Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) han denunciat que l'oposició islamista no està complint en cap extrem l'alto el foc. Encara més, està aprofitant aquest, en especial pel que fa a la no acció de l'aviació russa, per a castigar impunement la població kurda d'Alep. 

Per a saber-ne més:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada