dimecres, 2 de març de 2016

El portaveu de les YPG fa balanç dels atacs del cap de setmana a Síria


El portaveu de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) la principal milícia kurda de Síria, ha comparegut avui en roda de premsa per a explicar els detalls de l'operatiu de Tell Abyad. Dissabte desenes d'islamistes van atacar aquesta ciutat siriana i les poblacions del voltant en dues columnes. Una des del sud, procedent d'ar Raqqà, l'altra des del nord va entrar per Akçacale, el punt fronterer turc. Xelil ha deixat ben clar que mentre ells tenen la frontera tancada l'entrada dels membres de l'Estat Islàmic impunement ratifica el seu suport per part del govern turc. De fet aquesta connivència ha quedat ben establerta car l'artilleria turca va atacar posicions kurdes a Tell Abyad gairebé de forma simultània als atacs islamistes. 


Enterrament de voluntaris/es d'YPG/YPG el 29 de febrer; caiguts en la defensa de Tell Abyad el 27 d'aquest mes

Xelil ha elevat les xifres que havia donat el comandant de les Forces Democràtiques de Síria (SDF), Idriss Nassan. Aquest  havia quantificat en 120 els cadàvers recuperats de membres de l'IS. Segons Xelil els morts del moviment islàmic han estat 291 en total el que dóna una clara concepció de l'abast de l'atac. No només Tell Abyad sinó Suluk i Mabrukah han estat l'escenari dels atacs dels fanàtics religiosos. Segons el portaveu de la milícia, 43 Voluntaris de les YPG i Voluntàries de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) o membres d'HXP i Asayish han perdut la vida defensant la població civil. Es tracta de 24 kurds/es i 19 àrabs. També han mort 23 civils àrabs i kurds en el que, segons Xelil, ha estat "el pitjor atac a Tell Abyad des que la vam alliberar".

Els enterraments van començar dilluns i avui s'han fet els funerals de 13 Voluntaris/es d'YPG i YPG a Kobanê, 3 a Tell Abyad i 15 a la ciutat de Qamixli on ha estat enterrat un membre de les Hêzên Xwe Parastinê (HXP), forces de conscripció.   Funerals avui a Kobanê per màrtirs d'YPG i Asayish morts per l'IS a Tell Abyad


Taüts d'alguns dels 43 morts d'YPG, SD i HXP en defensa de Tell Abyad aquest cap de setmana 
A Qamixli s'han enterrat avui 15 membres d'YPG i un d'HXP 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada