dijous, 3 de març del 2016

Les SDF controlen la planta de gas de Jibisa (Síria) cogestionada, fins ara, per Assad i l'IS


La instal·lació havia estat utilitzada per l'Estat Islàmic (IS) durant gairebé dos anys com a font per a finançar les seves operacions. Segons Ara News l'IS produïa 5.000 ampolles de gas al dia i ocupava mig miler de treballadors. Les ampolles eren venudes al mercat negre i l'IS es coordinava amb el govern sirià per vendre el gas que extreia dels camps Jibisa. De fet els empleats, incloent-hi enginyers especialitzats, tècnics i treballadors, eren funcionaris del règim que han estat treballant en la instal·lació, fins i tot durant el control de l'IS. Vídeo de les SDF a Jibisa:


La instal·lació de gas Jibisa és considerada una de les principals instal·lacions de gas al nord de Síria per la seva enorme producció que ha estat alimentant centrals elèctriques al centre de Síria. Les Syrian Democratic Forces van prendre el seu control la setmana passada al caure Shadadi, a la província de Shadadi. El 23 de febrer expulsaven el darrer contingent islamista. La instal·lació de gas que era una peça clau principal de recursos financers per a l'IS està situada a uns 12 quilòmetres a l'est de la ciutat al sud de Shaddad la setmana passada.

Amb la conquesta de Shadadi i jibisa, les SDF han afirmat que el següent pas serà acabar d'expulsar a l'IS de la província d'al Hasakah : "El nostre següent objectiu és Markadah" que queda a 16 quilòmetres al sud de la línia del front.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada