divendres, 25 d’octubre del 2013

Els germans Moradi podrien ser executats a l'Iran sota acusacions falses

Els germans Zanyar i Loghman Moradi són actualment a la presó de Rajaee Shahr (Iran) segons ha confirmat la Campanya Internacional pels Drets Humans a l'Iran. Són acusats d'estar implicats en la mort de l'Imam Mariwan Friday i de "enemistat amb Déu". Hi ha més que indicis que les proves foren fabricades pels propis serveis secrets iranians per inculpar als dos germans. No només això. L'any passat els dos kurds van poder fer arribar una carta en la que denunciaven les tortures a les que se'ls havia sotmès i arran de les que se'ls havien extret les confessions.

Els germans Moradi
 
Zanyar Moradi, tenia 23 anys quan va ser detingut, el 2 d'agost de 2009. El seu germà Loghman Moradi, en tenia 25. A partir de llavors va començar un calvari pels dos. Primer reclosos a un centre de detenció durant 9 mesos patint constants tortures. Posteriorment van ser traslladats a la presó central de Sanandaj i d'allà a la d'Evin. Els Guàrdies de la Revolució Iraniana van acusar la mort del fill de l'Imam per detenir desenes de joves kurds. També es va descobrir que, disfressats amb uniformes de la milícia kurda (PJAK) havien matat diversos civils kurds. De fet l'agència Tabdir News va revelar que els Guàrdies de la Revolució eren els actors de l'assassinat del fill de l'imam.

Tres anys de tortures no van fer que els dos germans deixin de demanar justícia i que la veritat surti a la llum. La misteriosa mort d'Hiva Tab, el cap del grup de Guàrdies Revolucionaris acusat de cometre les exaccions, però, apunta que Iran ja s'ha ocupat d'eliminar testimonis.

Ara l'imam torna a exigir l'execució dels germans Moradi segons a denunciat la Campanya Internacional pels Drets Humans a l'Iran. 


Campanya a facebook per salvar la vida dels germans Moradi.

Article en castellà sobre els germans Moradi

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada