dimecres, 1 d’agost del 2018

El Tev-Dem explica els detalls de les converses amb Àssad: disposats a discutir condicions, però no tolerem amenaces

Salih Muslim, co portaveu del Moviment de la Societat Democràtica (Tev-Dem) va dir que les negociacions a Damasc van començar després d'una invitació oficial del govern: "La reunió amb funcionaris del govern era conèixer-se i establir confiança, desenvolupar relacions recíproques", va dir.

"L'ambient de la primera reunió va ser positiu i prometedor, ja que van acceptar discutir la noció d'un sistema descentralitzat. "Les comissions estaran vinculades a les autoritats centrals de la regió, però no al govern de Damasc. El govern comptarà amb els seus propis comitès ", va dir.

Responent a una pregunta sobre les noves amenaces del règim sirià contra l'administració kurd, va dir: "El règim sirià sempre ha pensat que podria controlar la situació per força, com Ghouta i Daraa, però per a la nostra regió, les coses són diferents. Si hi ha condicions, estem disposats a discutir-los, però quan es tracta d'amenaces, és clar que això és inacceptable; si volem trobar una solució per a tot el país, no es pot discutir sota amenaces".

Muslim va dir que la reunió inicial era només preliminar i converses introductòries, però si es tractava de negociacions legítimes, un tercer hauria d'assistir. "Hem informat els poders internacionals per garantir que un tercer està present durant qualsevol negociació. Vam informar a tots els poders internacionals rellevants que anàvem a reunir amb funcionaris del govern. Va ser la nostra decisió d'acceptar la invitació del govern, i és la nostra responsabilitat buscar solucions a la crisi. Acceptem la invitació a les converses amb el govern perquè creiem que el diàleg és el mitjà òptim per començar a recuperar-se de la crisi".

Sobre les operacions militars contra militants de suport turc a Idlib i Efrîn, el Tev-Dem va destacar que "allà on hi ha terroristes, estem disposats a combatre'ls, com ja els vam combatre a Serekaniye, Raqqà i moltes altres parts de Síria. La lluita a Idlib o Efrîn és el nostre deure i responsabilitat, i si lluitem a Idlib, serà la nostra decisió, ja que no som eines a les mans dels altres".


"És difícil que el règim, recolzat per Rússia, canviï de mentalitat, ja que encara pensa que pot guanyar a tot arreu per la força. Així, fins i tot si els russos arriben a un acord amb els americans, les forces sobre el terreny no poden canviar les seves postures. El Tev-Dem també considera que Síria mai no podia ser com era abans de la guerra civil i que el règim havia de tenir en compte "això". "Si el règim accepta la nostra visió i el projecte d'un sistema descentralitzat, i accepta tots els grups i faccions, les nostres opinions estaran més alineades i, en realitat, podrem arribar a una solució. Si el règim sirià pot prendre el nord del país per la força", va dir Muslim : "Sempre diem que preferim diàleg, però si el govern recorre la violència, estem preparats per lluitar per nosaltres mateixos i protegir els nostres territoris".

"Acceptem totes les forces en el terreny per participar en la recerca d'una solució, i la nostra delegació a Damasc no només contenia kurds sinó també altres faccions, inclosos àrabs i sirians", va dir el portaveu kurd de Rojava.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada