dijous, 6 de setembre del 2018

Aquí no es rendeix ningú: les YPG maten 2 mercenaris pro turcs més a Şera, Efrîn


Unitats de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) han llençat un atac contra el grup islamista de mercenaris pro turcs Jabhat al-Shamiyah. Com a resultat dos dels ocupants d'Efrîn han resultat morts i el seu vehicle inutilitzat. L'operatiu s'ha realitzat a Şera, regió nord-oriental del cantó d'Efrîn.

Turquia va envair el Cantó el gener de 2018, amb el seu exèrcit regular i grups i milícies islamistes com Jabhat al Shamiya. Aquests grups rebien sous com a mercenaris, del govern d'Erdogan. La ciutat va caure en mans dels islamistes el 18 de març, després que les YPG anunciaren que es retiraven de la ciutat per evitar que fora més malmesa pels bombardeigs aeris i d'artilleria terrestre de l'exèrcit turc. Malgrat això Després de la captura de la ciutat, diversos establiments, botigues i cases van ser saquejats per grups islamistes, i els rebels van fer onejar la bandera de Turquia a l'edifici de l'administració local.

Al retirar-se cap al sud, les YPG/YPJ van començar una guerra de guerrilles contra l'exèrcit turc i els seus auxiliars al que s'han anat afegint recentment noves formacions locals de resistència.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada