dimecres, 12 de setembre del 2018

Parla el comandant de l'operatiu militar sobre Hajin: hi ha 3.000 islamistes molt armats


Ahmed Abu Khawla comanda el Consell Militar de Deir ez Zor. Aquesta milícia d'autodefensa, de majoria àrab, ha aconseguit expulsar l'Estat Islàmic (IS) de la part nord de la província de Deir ez Zor fet que no l'aviació russa ni els lleials a Àssad havien aconseguit. El Consell Militar és format bàsicament per àrabs beduïns de la zona que no va acceptar la conquesta de l'IS i van mantenir la resistència. Quan les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) van començar a avançar cap al seu territori es van alçar en armes i van ser decisius per esquerdar les línies islamistes. Ahmed Abu Khawla és un dels responsables de l'operació militar que va començar el 10 de setembre i ell mateix diu que "no és pas fàcil".

Abu Khawla va assenyalar que tenen informació d'intel·ligència que indica que es calculen 3.000 mercenaris de l'IS a Hajin i que tenen armament recollit d'ar Raqqà i el setge de Deir ez Zor però l'operatiu té clar com he de menester:

"Obrirem passadissos segurs per a evacuar els civils i estem disposats a controlar les presons de l'IS on tenen presoners i segrestades. La zona serà alliberada situada al rang del riu Eufrates, àrea densament poblada, una gran zona residencial que incita a la ciutat de Hajin i tres grans ciutats, les batalles seran fortes i severes, les bandes de l'IS mobilitzen totes les seves forces i armes militars, però les nostres forces estan preparades per eliminar els mercenaris restants de l'IS.

Abu Khawla va assenyalar que "Les operacions militars seran operacions quasi quirúrgiques perquè són entre pobles i ciutats i hi ha un nombre de nens i dones que existeixen amb ells".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada