dimarts, 25 de setembre del 2018

Campanya contra els matrimonis infantils al Nord de Síria

Yekîtiya Jinên Ciwan (Unió de Dones Joves) va iniciar aquest cap de setmana les accions amb una roda de premsa a Al-Hasakah (Hesekê en kurd) i el repartiment d'informació a Tabqa. Sota el règim dels Àssad ja era costum mantenir els matrimonis infantils. El matrimoni infantil no és nou a Síria. Sota els Àssad el 13% de les dones sirianes de 20 a 25 anys es van casar abans dels 18 anys.
Cal recordar que, segons la constitució siriana dels Àssad, només un musulmà pot ser president de Síria. Els fonamentalistes musulmans de l'Estat Islàmic no només van mantenir la costum dels Àssad sinó que la van promoure en especial a zones com Manbij o Tabqa, de majoria àrab.

YJC considera que els matrimonis infantils és una costum "reaccionària". "Com a dones joves, rebutgem els matrimonis infantils", va dir Dîlber Ahmed, de la YJC, "Si la voluntat de les dones no és reconeguda, el matrimoni també morirà igualment. Condemnem el matrimoni en la infància i declarem que estem estrictament en contra".

A Tabqa, l'Oficina de la Dona del Partit Futur de Síria, fundat fa uns mesos, van distribuir tríptics contra els matrimonis infantils. Aquesta va ser la primera activitat de l'oficina de dones recentment fundada. El propòsit de la distribució dels fulletons és augmentar la consciència del problema en la població.
Dalt: Roda de premsa a Hesekê, Baix, logo de la Yekîtiya Jinên Ciwan

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada