divendres, 14 de setembre del 2018

Dos kurds més al corredor de la mort de l'Iran

El que, segons TV3, reiteradament s'adjectiva com a règim "moderat de l'Iran" prepara noves execucions de ciutadans kurds. Després de matar 23 kurds en una setmana en execucions, atacs amb míssils o atemptats ara dos combatents contra l'Estat Islàmic estan al corredor de la mort. El règim que, reiteradament Joan Roura blanqueja, prepara l'execució de Houshmand Ali Pour i Mohammed Ostaqader. No us amouineu, Roura no us informarà dels fets. La seva informació és selectiva. Fa temps que ho és però darrerament hem arribat a un punt pornogràfic d'ocultació dels crims iranians.
Ali Pour i Ostaqader, militants del PAK, van ser segrestats quan visitaven les seves famílies després de lluitar contra l'Estat Islàmic.

 El Partiya Azadi Kurdistan també va lluitar contra les milícies xiïtes recolzades per l'Iran a l'Iraq en enfrontaments a prop d'Altun Kupri en el camí entre Kirkuk i Erbil, l'octubre de 2017. El comandant de PAK Hussein Yazdanpanah ha estat francament oposat al paper de milícies xiïtes recolzades per l'Iran Iraq i també el règim teocràtic d'Iran, que ell i altres membres del PAK consideren vinculats. Teheran també veu la PAK com una amenaça a l'interior d'Iran. "No estem a la muntanya. Ens trobem dins de les ciutats i la gent ho veu. Hem guanyat el cor de la gent ".


En els últims mesos, nombrosos grups kurds i persones a tot l'Iran han augmentat les protestes contra el règim. Això entra en el context de les protestes que esclataven al desembre de 2017 i també augmentaven les sancions nord-americanes. A l'Iran hi ha una varietat de factors econòmics, així com l'enuig per la supressió de grups minoritaris com els kurds, que han causat protestes. L'IRGC s'ha dirigit grups kurds que considera una amenaça.

El PAK diu que els seus membres han estat objectius perquè estaven ben entrenats durant els anys de la guerra contra l'IS i s'havien preparat per tornar a enfrontar-se al règim d'Iran.

Per a saber-ne mes:
-Iran segresta 2 peshmerga del PAK que lluitaven contra Estat Islàmic(comunicat del CNK traduït pel KurdisCat)
- El PAK denuncia que l'Iran està perseguint a mort els combatents kurds que van lluitar contra l'Estat Islàmic

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada