diumenge, 2 de setembre del 2018

Erdogan: "No ens cal permís de ningú per comprar armes a Rússia"

"Ankara no necessita permís de ningú per comprar sistemes de míssils russos S-400", va dir el president turc Recep Tayyip Erdogan, dies després que els EUA advertissin al país contra la compra del sistema de defensa aèria S-400.

"Hem fet un tracte pels S-400 amb Rússia. Algú està ofès d'això. No necessitem permís de ningú ", va dir el líder turc al Fòrum Empresarial Turquia-Kirguizistan a la capital kirguisa Bishkek dissabte. Les sancions contra dos primers ministres turcs i la duplicació de les tarifes d'acer i alumini en les exportacions turques són els fets més recents en l'estancament entre els dos estat s. La pressió creada per Washington contra el seu aliat de l'OTAN va provocar una crisi monetària a Turquia, amb la lira caient en picat davant del dòlar.

La declaració d'Erdogan mostra que Turquia està perfilant la seva política de defensa sense tenir en compte als EUA, va dir Igor Korotchenko, redactor en cap de la revista National Defense. Per a Turquia, la compra d'aquestes armes significa aconseguir "un nou estat geopolític d'un país" que sigui capaç de controlar completament el seu espai aeri i, si és necessari, utilitzar aquestes armes contra els seus enemics, va dir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada