dimecres, 5 de setembre del 2018

Onada de detencions a l'Iran per oposar-se al mocador obligatori


Les autoritats clericals iranianes han iniciat una nova fase repressiva detenint advocats i defensors de drets humans en les últimes setmanes. Només en els últims 5 dies, han arrestat a tres advocats, una activista de drets de la dona i el marit de l'advocada encarregada dels drets humans, Nasrin Sotoudeh.

Resa Khandan, espòs de la destacada advocada de drets humans empresonada Nasrin Sotoudeh, fou detingut ahir per la policial del règim teocràtic. Primer les autoritats empresonaren Nasrin Sotoudeh acusada de càrrecs falsos; després assetjaren, intimidaren i amenaçaren a la seva família i amistats, i ara detenen al seu espòs. Aquestes accions cruels il·lustren els extrems als que recorreran les autoritats iranianes per silenciar a advocats i advocades de drets humans, atacant fins i tot a les seves famílies.
El silenci de la premsa occidental i de la comunitat internacional, inclosa la UE, donat per bo el seu diàleg en curs amb l'Iran, són còmplices de la repressió. La UE hauria de condemnar amb la màxima energia la detenció arbitrària i la reclusió de Resa Khandan i de Nasrin Sotoudeh, i fer tot el possible per accelerar l'alliberament de tots dos defensors els drets humans però, ben al contrari les seves representants com F. Mogherini, actuen com a veritables serfs dels mul·làs.

Abans de ser detingut, Reza Khandan havia expressat la seva preocupació per les violacions de drets humans a l'Iran, inclòs l'empresonament de defensors i defensores d'aquests drets i l'enjudiciament de dones que han fet campanya contra l'ús obligatori del vel (hijab) .

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada