dimecres, 5 de setembre del 2018

Kalkan, PKK: Europa no és demòcrata en el veritable sentit de la paraula"


El membre del Comitè Executiu del Kurdistan del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), Duran Kalkan va assistir al programa "Ulkeden"(Del país) i va dir que: "La pau no és un concepte que vulgui dir res per si mateix. Per aconseguir la pau, primer cal eliminar la ment i la política que produeixen la guerra".

Kalkan va parlar sobre l'atac de l'estat turc contra el membre del Consell Executiu de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) Zeki Şengali a Shengal el 15 d'agost i va dir que l'atac és "sens dubte una continuació de l'atac genocida per part de l'IS (Estat Islàmic) del 3 d'agost. El que és més, és una continuació directa de l'atac d'invasió contra Efrîn llançat el 20 de gener. El problema és construir una hegemonia, oprimir, suprimir totes les dinàmiques socials i, en veritat, una animositat contra els kurds ".

  
  Mahir Atakan, İbrahim Çoban, assassinat l'onze d'agost a Dersim per ocupants turcs

Kalkan també va parlar sobre l'atac a Dersim, on el membre del consell militar de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) Mahir Atakan va perdre la vida juntament amb alguns dels seus camarades: "El que va passar a Dersim no hauria de ser vist com un atac feixista, com a terrorisme o fins i tot com una massacre. Hi ha un genocidi al seu lloc. Estan cremant-ho tot, tota una part de la natura està en flames. Som davant una ment genocida que comet crims contra la humanitat". Kalkan va assenyalar a l'estat turc que organitzava una estructura d'espies i informants en relació amb l'atac a Dersim: "L'AKP està intentant convertir tota una societat en espies. Aquí és on creuen que tindran èxit. (...) Sí, hi ha diners, hi ha opressió, hi ha terror, ho sabem, però no hem de ser part dels crims de l'AKP només perquè aquestes coses hi són (...) L'AKP està cometent delictes que la humanitat tard o d'hora posaran en judici, seran condemnats. Estan fent un genocidi, cometent massacres."

Kalkan va assenyalar que els estats europeus tenen interessos financers a Turquia, i va dir: "Turquia no és antiimperialista, i Europa no és demòcrata en el veritable sentit de la paraula".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada