diumenge, 9 de setembre del 2018

Vaga de fam dels presos polítics kurds per protestar contra el règim d'aïllament imposat a Öcalan i el maltractament a les presons turques

"Nosaltres, els i les 10.000 presos/es del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) i Partiya Azadiya Jin a Kurdistan (Partit d'Alliberament de les Dones del Kurdistan) mai acceptarem l'aïllament imposat al nostre líder". Els presos polítics faran una vaga de fam de tres dies per protestar contra el règim d'aïllament imposat al líder del poble kurd, Abdullah Öcalan, així com per exigir l'alliberament de presoners i el seu tractament mèdic. "El govern Erdogan recorre constantment a la violència i la repressió per legitimar-se. Per aquest motiu, tots els intel·lectuals democràtics han de trencar aquest silenci. Cal saber que el nostre líder a Imralı té una actitud de resistència, malgrat el fort aïllament que manté ".

Els presos polítics van assenyalar l'agreujament de les condicions a les presons i van recordar la situació, en els últims mesos, de Nihat Baymiş, Celal Şeker, Selahattin Aytek i Koçer Özdal: "Han perdut la vida - va dir la declaració - perquè els seus problemes de salut eren greus i no se'ls havia tractat correctament." Tots els reclusos iniciaran una vaga de fam, indefinida i alternativa, de tres dies, a partir del 12 de setembre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada