dimarts, 24 de març del 2020

Cinc batlles kurds detinguts a Turquia

Els alcaldes de la província oriental d'Êlih (Batman en turc), així com dels districtes Silvan, Lice i Ergani, al sud-est de la província d'Amed (Diyarbakır en turc), han estat detinguts. A més d'ells la policia turca d'ocupació ha detingut 16 persones davant de l'ajuntament de Batman protestant per la decisió de destituir l'alcalde. El batlle d'Êlih, Mehmet Demir, els dels districte Silvan d'Amed, Naşide Toprak, del districte d’Ergani Ahmet Kaya, de Lice Tarık Mercan i i del districte d’Eğil, Mustafa Akkul, van ser confinats a presó preventiva. El president Recep Tayyip Erdogan i el governant Partit de la Justícia i Desenvolupament (AKP) acusen l’Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles) d’estar vinculat al Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) , que designa Turquia com a organització terrorista. L’HDP nega l’afiliació al PKK.


Mithat Sancar recentment escollit co líder de l'HDP

Mithat Sancar, co-líder del partit HDP, va dir als periodistes que les forces de seguretat van assaltar els edificis dels municipis. "Rebutgem amb odi aquest intent vil que no s'allunya de mostrar enemistat contra els kurds fins i tot en aquests dies difícils quan tot el món lluita contra una epidèmia", va dir Sancar a Reuters. Fins a trenta-sis alcaldes HDP han estat retirats del seu càrrec des de les eleccions locals de l'any passat i milers dels seus membres i partidaris han estat arrestats.

Erdogan va anunciar el més passat que els processos judicials contra el HDP, "seran molt intensos. Les noves imputacions poden arribar en qualsevol moment, perquè tot està a la vista. Tot el que fan és un delicte”... separació de poders a la turca.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada