dimecres, 11 de març del 2020

Japó dona 3,9 milions d'€ en suport sanitari principalment pel Kurdistan iraquià

Aproximadament un milió de nens i nenes a Iraq rebran suport de salut i nutrició gràcies a una nova aportació del Japó. L'11 de març de 2020, el Japó ha aportat 3,9 milions d'€ (4,4 milions de dòlars) per recolzar els programes de salut i nutrició d'UNICEF per a alguns dels nens més vulnerables de l'Iraq i les seves famílies.

L’ajut s’orientarà a la població dels camps de desplaçament, així com a set governorats del Kurdistan afectats per conflictes i desplaçaments, inclosos Dohuk, Erbil, Suleimaniyah, Kirkuk, Ninewah, Salahaddin i Anbar.

"El Japó és amic dels fills de l'Iraq. Agraïm el seu suport durant aquest període crític on hem d’actuar amb sentit d’urgència per assegurar-nos que els nens estan vacunats contra malalties evitables i les famílies puguin accedir a una assistència sanitària adequada ”, va dir Hamida Lasseko, representant d’UNICEF a Iraq.

La contribució garantirà que més d’un milió d’infants altament vulnerables menors de cinc anys s’immunitzin contra malalties evitables. Els refugiats i les dones embarassades també tindran suport amb un paquet complet d’assistència en salut i nutrició.

Amb aquest paquet, l’import total de l’ajuda del Japó a les persones afectades per la crisi arriba als 540 milions de dòlars des del 2014.

A Nínive i Salaheddin, dos governorats fortament afectats per la violència, només el 50% i el 60 per cent dels centres de salut, respectivament, funcionen plenament. Això ha fet una enorme pressió sobre les instal·lacions sanitàries que funcionen mentre intenten fer front a les demandes creixents, ja que cada vegada són més les famílies que abandonen el camp de desplaçament i tornen a casa seva.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada