dissabte, 14 de març del 2020

Sabri Ok, de la KCK: la liquidació del feixisme d'Erdogan serà, alhora, la liquidació de la mentalitat colonial centenàriaEl membre del Consell Executiu de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK), Sabri Ok, va afirmar que "la liquidació del feixisme d'Erdogan serà, alhora, la liquidació de la mentalitat colonial centenària. Els desenvolupaments apunten completament en aquest sentit. Potser és la nostra última guerra contra la República de Turquia. "

Assumint que la primavera real dels pobles de l'Orient Mitjà arribarà com a resultat de l'eliminació de la "democràcia anti democràtica", el feixisme Erdogan i l'estat nació i els seus governs. Erdogan és un clar representant la mentalitat colonialista del darrer segle, "el feixisme d'Erdogan és irreversible; ha construït tota la seva existència i futur als genolls dels kurds i ha liquidat el Moviment per la Llibertat, ara està en un procés complet de ruptura.

Pel que fa a Síria, Ok va afirmar que la solució més democràtica, correcta i fàcil era el llançament del procés de negociació de solucions permanents amb l’Administració autònoma del nord-est de Síria i Damasc. "Si això succeeix, Ginebra es traslladarà a Síria, és a dir a Damasc. Damasc no hauria de comportar-se com si res hagi canviat en els darrers 9 anys".

El paper i la missió d'Erdogan, a qui van servir amb el projecte anomenat "Islam moderat", va tenir un sentit de distracció. El col·lapse de l'estratègia o el concepte d'"islam moderat" va ser també el col·lapse dels plans realitzats amb l'argument del que van anomenar "Islam polític". El que ha quedat era la relació de germanor de la ideologia turco-islàmica, representada pel feixisme Erdogan, amb bandes feixistes anti-humanes com Estat Islàmic i Nusra. "La derrota ideològica de l’ISIS és la derrota ideològica d’Erdogan."

Segons el dirigent kurd l'anomenada "primavera àrab" no és la veritable primavera dels pobles. En canvi la Revolució de Rojava, el model de vida lliure democràtica dels pobles sirians del nord-est, és una gran inspiració per als pobles. "És clar que el model del nord-est de Síria, que anomenem model de nació democràtica, necessita més desenvolupament."


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada